HrvatskiEnglish
azanas
12.jpg

Djeca kažu

23.jpg

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

csi banner

ratifyOP3

Vukovar: Konferencija "Integrirano i interkulturalno obrazovanje u Europi" Ispis E-mail
Nedjelja, 01. ožujka 2015.

vukovarU okviru projekta "Interkulturalno obrazovanje za integrirane zajednice" u Vukovaru je od 28. veljače do 1. ožujka 2015. održana konferencija "Integrirano i interkulturalno obrazovanje u Europi". Konferenciju je organizirao Nansen dijalog centar iz Osijeka, koji ovaj projekt provodi u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Korak po korak iz Zagreba i u suradnji s Učiteljskim fakultetom u Osijeku. Projekt je financiran sredstvima Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH.

Više...
 
Stručna rasprava "Položaj i prava djece u sportu" Ispis E-mail
Petak, 27. veljače 2015.

Sport rasprava1Pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić održala je 27. veljače 2015., stručnu raspravu "Položaj i prava djece u sportu" u Maloj kući dječjih prava. Tema rasprave obuhvatila je dostupnost sporta djeci, sigurnost i zaštitu zdravlja djece koja se bave sportom te propise u području sporta kao zakonski okvir za ostvarivanje zaštite prava i interesa djece.

Više...
 
Sastanak sa stručnjacima Poliklinike za zaštitu djece grada zagreba Ispis E-mail
Četvrtak, 26. veljače 2015.

PoliklinikaU Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba 26.veljače 2015. održan je sastanak ravnateljice Poliklinike prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander i stručnjaka multidisciplinarnog tima s pravobraniteljicom za djecu doc. dr. sc. Ivanom Milas Klarić i njezinim suradnicama, zamjenicom pravobraniteljice mr. sc. Majom Gabelicom Šupljikom i savjetnicom Davorkom Osmak-Franjić.

Više...
 
Predstavljeno 3D virtualno biciklističko vježbalište za djecu Ispis E-mail
Srijeda, 25. veljače 2015.

Učenik isprobava novu aplikacijuHrvatski autoklub i Agencija za odgoj i obrazovanje predstavili su 25. veljače 2015. edukativno-preventivno 3D biciklističko vježbalište. Riječ je o edukativnoj računalnoj igri, s virtualnim internetskim biciklističkim poligonom na kojem učenici svladavaju različite prepreke te se u njoj i zabavljaju i stječu vještine važne za samostalno sudjelovanje u cestovnom prometu. Igra je namijenjena učenicima petog i šestog razreda osnovne škole koji su sudionici tradicionalne HAK-ove akcije "Sigurno u prometu" te ostali zainteresirani učenici, a svrha mu je unaprijediti ponašanje mladih sudionika u prometu. Predstavljanju se pridružila i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić.

Više...
 
Debata o spolnom zdravlju u 2. gimnaziji u Zagrebu Ispis E-mail
Srijeda, 25. veljače 2015.

mladiU zagrebačkoj 2. gimnaziji 25. veljače 2015. održana je još jedna učenička debata iz ciklusa o zaštiti spolnog zdravlja mladih, koja se ovaj put bavila pitanjem je lii potrebno uvesti obvezno testiranje mladih na spolne bolesti. Afirmacijska ekipa gimnazijskog debatnoga kluba Bušmani zauzimala se za uvođenje takvog testiranja u sistematske preglede učenika, a negacijska je argumentirala kako je bolje uložiti novac u edukaciju mladih o zaštiti od spolno prenosivih bolesti. Na raspravi je bila i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić koja je podržala ovakve projekte koji promoviraju neformalne oblike zdravstvenog obrazovanja djece i mladih te afirmiraju mlade kao aktivne nositelje prava.

Više...
 
Psihologija i djeca sportaši Ispis E-mail
Nedjelja, 22. veljače 2015.

Rijeka psihologijeU Rijeci je od 16. do 22. veljače 2015. održana manifestacija "Rijeka psihologije", u sklopu Tjedna psihologije koji se obilježava na državnoj razini s ciljem prikaza različitih mogućnosti kojima psiholozi mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice. Svrha je popularizacija psihologije i promicanje njenog položaja u društvu putem popularnih predavanja, radionica, promocija, debata, tribina, izložbi i znanstvenih kafića u različitim prostorima na području Rijeke.

Više...
 
Ispitivanje kvalitete podrške za djecu s autizmom i ADHD-om Ispis E-mail
Petak, 20. veljače 2015.

djecak zbunjenU Zagrebu je 20. veljače 2015. održana završna konferencija projekta "Ispitivanje socijalne uključenosti i kvalitete podrške u sustavima predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja za djecu i učenike s poremedajem iz autističnog spektra (PAS) i deficitom pažnje i hiperaktivnim poremećajem (ADHD)". Projekt je provodioEdukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Gradom Splitom i Gradom Osijekom.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 211

izvjesce2013


10godina pravobraniteljstva

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

cropped-SiteHeader2014

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: