HrvatskiEnglish
azanas

kalendar naslovna

 

13.jpg

Djeca kažu

22.jpg

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

logoEUROCHILD

csi banner

ratifyOP3

Osijek: predavanje uz Svjetski tjedan dojenja Ispis E-mail
Ponedjeljak, 03. kolovoza 2015.

Beba shutterstockU povodu Svjetskog  tjedna dojenja Klinika za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Osijek organizirala je 3. kolovoza 2015. predavanja za zdravstvene djelatnike pod motom "Dojenje i posao, ostvarimo to". Tom prilikom, na poziv predstojnice klinike doc. prim. sc. Silvije Pušeljić, okupljenima se uvodno obratio savjetnik pravobraniteljice za djecu Darko Laksar.

Više...
 
Međunarodna ljetna pravna škola ELSA-e u Zadru Ispis E-mail
Nedjelja, 26. srpnja 2015.

Elsa ZadarU Zadru je od 19. do 26. srpnja 2015. održana 16. Međunarodna ljetna pravna škola s temom "Ljudska prava i globalizacija" (International Summer Law School Zadar – ISLS Zadar - "Human rights and globalization") uz potporu UNHCR-a, ELSA-e International (Europske udruge studenata prava) i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Babić ondje je održala izlaganje i radionicu o zaštiti prava djece.

Više...
 
Predstavljena knjiga "Roditeljstvo iza rešetaka" Ispis E-mail
Petak, 17. srpnja 2015.

majags RodeU Zagrebu je 17. srpnja 2015., u Kinu Europa, predstavljena knjiga "Roditeljstvo iza rešetaka – priče bivših zatvorenica", čija je autorica novinarka Marina Borovac, a izdavač udruga Roditelji u akciji  RODA". O knjizi su govorile izvršna direktorica udruge RODA Ivana Zanze, autorice predgovora zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika  i Ljiljana Vukota, zatim Marina Paulenka, koja je snimila fotografije u Kaznionici Požega kojima je knjiga ilustrirana te autorica, koja je opisala svoje susrete s deset zatvorenica čije je životne priče zabilježila.

Više...
 
Sastanak sa zastupnicom u Europskom parlamentu Ružom Tomašić Ispis E-mail
Petak, 10. srpnja 2015.

R.Tomasic IMKZastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić odazvala se pozivu pravobraniteljice za djecu Ivane Milas Klarić, koji je ona uputila svim članovima Europskog parlamenta iz Hrvatske s namjerom uspostavljanja partnerstva i suradnje u području dječjih prava. Sastanak je održan u Uredu pravobraniteljice 10. srpnja 2015., a u razgovoru su sudjelovale i zamjenice pravobraniteljice Maja Gabelica Šupljika i Ester Radmilo.

Više...
 
Podrška mladima koji izlaze iz alternativne skrbi Ispis E-mail
Petak, 10. srpnja 2015.

Care netU Kući Europe u Zagrebu 10. srpnja 2015. održana je završna konferencija projekta "Care@net: zagovaračka mreža za mlade koji izlaze iz alternativne skrbi". Projekt je, od veljače 2014. do kolovoza 2015. godine, provodio Rehabilitacijski centar za stres i traumu u partnerstvu s udrugama "Igra" iz Zagreba i CINAZ iz Zadra. Kao predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu konferenciju je pratila savjetnica Lidija Petrović.

Više...
 
Izvješće SAD-a o stanju ljudskih prava u svijetu Ispis E-mail
Petak, 10. srpnja 2015.

Pravo pravdaSjedinjene Američke Države objavile su najnovije redovito izvješće o stanju ljudskih prava u svijetu. Govoreći o Hrvatskoj, State Department kao najvažnije probleme navodi diskriminaciju i kršenja ljudskih prava u obliku nasilja nad ženama te pripadnicima etničkih manjina, posebice Srba i Roma. Izvješće se osvrće i na različite aspekte zaštite djece i njihovih prava.

Više...
 
Susret Dječjih foruma sa saborskim zastupnicima Ispis E-mail
Utorak, 07. srpnja 2015.

djecji forum300Djeca, predstavnici Dječjih foruma iz različitih krajeva Hrvatske, posjetila su 7. srpnja 2015. Hrvatski sabor te su u Maloj vijećnici predstavila odabrane probleme koji muče djecu i mlade te svoje projekte i aktivnosti kojima i sama pokušavaju pomoći u rješavanju tih problema. Organizator ovoga 10. susreta Dječjih foruma sa saborskim zastupnicima bio je Odbor za obitelj, mlade i sport, te je zajedničku sjednicu vodila potpredsjednica odbora Tatjana Šimac Bonačić, a sudjelovala je i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 225

izvjesce 2015

katalog


10godina pravobraniteljstva

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Banner Logo 2015 rgb med

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: