HrvatskiEnglish
azanas

kalendar2016naslovnica

 

17.jpg

Djeca kažu

19.jpg

zastitanajboljeg

logoEUROCHILD

csi banner

ratifyOP3

Sastanak s ravnateljicama osnovnih škola u Dubrovniku Ispis E-mail
Petak, 29. travnja 2016.

pravobraniteljica MilasKlaric 1Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić održala je 29. travnja 2016. u Dubrovniku edukativni tematski sastanak s ravnateljicama i stručnim službama osnovnih škola na gradskom području, predstavnicima Vijeća za prevenciju kriminaliteta te drugim zainteresiranim stručnjacima. Sastanak je organizirao Upravni odjel za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, a na inicijativu zamjenice gradonačelnika Tatjane Šimac Bonačić.

Više...
 
Rasprava o medijskoj kulturi u reformi obrazovanja Ispis E-mail
Četvrtak, 28. travnja 2016.

medijska kulturaUdruga za promicanje vizualne kulture OPA i Hrvatski filmski savez organizirali su 28. travnja 2016. Okrugli stol "Medijska kultura u reformi odgoja i obrazovanja". Stručna i javna rasprava o prijedlogu Cjelovite kurikularne reforme potaknule su ih da okupe nastavnike i voditelje različitih medijskih programa za djecu i druge zainteresirane, kako bi raspravili o sadržajima i mjestu medijske kulture u prijedlozima kurikuluma Umjetničkog područja, kao i u predmetnim kurikulumima Hrvatskog jezika, Likovne kulture i Likovne umjetnosti.

Više...
 
Četrdeset godina emisije „Zašto tako“ Ispis E-mail
Srijeda, 27. travnja 2016.

VisnjaBiti 40 g web malaJavnim snimanjem radijske emisije „Zašto tako“ 27. travnja 2016., u studiju „Zvonimir Bajsić“ na Hrvatskoj radioteleviziji, svečano je proslavljen nesvakidašnji jubilej – 40 godina emisije koju je osmislila i uspješno realizirala svih ovih godina urednica, autorica i voditeljica Višnja Biti. Emisija koja je od samog početka davala glas djeci i omogućila im da iznose svoja mišljenja potvrdila se tijekom godina kao snažni promotor prava djece.

Više...
 
Škola o zaštiti od obiteljskog nasilja – za buduće pravnike Ispis E-mail
Srijeda, 27. travnja 2016.

zlostavljanje zanemarivanjeU organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Osijeku, od 25. do 29. travnja 2016. održava se Škola o zaštiti od obiteljskog nasilja za studente prava iz Osijeka, Zagreba, Beograda, Niša i Sarajeva. Tijekom cijelog tjedna studentima o zaštiti od obiteljskog nasilja govore profesori s pravnih fakulteta iz Osijeka, Beograda i Niša te brojni stručnjaci praktičari – odvjetnici, suci općinskog i prekršajnog suda, državni odvjetnici, djelatnici policije i centara za socijalnu skrb, Ministarstva socijalne politike i mladih te udruga. Među njima je bila i savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović, koja je 27. travnja 2016. Održala izlaganje "Pravo djeteta na zaštitu od nasilja u obitelji".

Više...
 
Festival VAFI – posveta dječjoj kreativnosti Ispis E-mail
Ponedjeljak, 25. travnja 2016.

Vafi2016Sedmi Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin (VAFI), održan od 19. do 24. travnja 2016., ponovno je doveo u Varaždin goste iz cijelog svijeta te 97 najboljih animiranih filmova profesionalnih autora za djecu, kao i 128 filmova čiji su autori sama djeca – od predškolske dobi do 18 godina. Organizator festivala je Filmsko-kreativni studio VANIMA, a ovogodišnja država-partner bio je Izrael. Dječja filmska ostvarenja natjecala su se u tri dobne kategorije MINI (do 10 godina), MIDI (11 - 14 godina) i MAXI (15 – 18 godina) te za nagradu Plavi VAFI za film koji najviše promiče dječja prava. U dodjeli Plavog VAFI-ja već godinama sudjeluju UNICEF-ov ured za Hrvatsku i Ured pravobraniteljice za djecu.

Više...
 
Slikom i riječju o pravima djeteta Ispis E-mail
Četvrtak, 21. travnja 2016.

DNDOpatija izlozba2016Društvo Naša djeca Opatija priredilo 21. travnja 2016. izložbu dječjih radova "Slikom i riječju o Konvenciji UN-a o pravima djeteta" u Gradskoj kuli u Lovranu. Izložba je organizirana u sklopu projekta pod nazivom "Zajedno za dječja prava" financijski podržanog od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Više...
 
Skup o antidiskriminacijskom zakonodavstvu na Pravnom fakultetu u Zagrebu Ispis E-mail
Ponedjeljak, 18. travnja 2016.

Diskriminacija shutterstockNa Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 18. travnja 2016. održan je skup o antidiskriminacijskom zakonodavstvu, s ciljem prikupljanja informacija za nacionalnu studiju o antidiskriminaciji. Izlaganja na skupu održali su brojni pravni stručnjaci, predstavnici akademske zajednice, pravobraniteljskih institucija, civilnog društva i drugi. Pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić održala je izlaganje pod naslovom "Zaštita djece od diskriminacije i antidiskriminacijsko zakonodavstvo".

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 252

izvjesce 2015 21

najava

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

Izlozba 20.11.2015

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Banner Logo 2015 rgb med

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi:
 
turboload