HrvatskiEnglish
azanas
13.jpg

Djeca kažu

3.jpg

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

csi banner

ratifyOP3

Startala treća generacija MMS-a Ispis E-mail
Utorak, 28. listopada 2014.

MMS -preporuke odbora UNTijekom listopada ove godine održani su prvi regionalni sastanci novog saziva Mreže mladih savjetnika MMS, u uredima pravobraniteljice za djecu u Zagrebu, Splitu i Osijeku. Treća generacija MMS-a ima 20 članova u dobi od 12 do 17 godina, koji su izabrani na mandat od tri godine.

Više...
 
Sastanak s predstavnicom DORH-a Ispis E-mail
Ponedjeljak, 27. listopada 2014.

Helenca1Na inicijativu Helence Pirnat-Dragičević iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, u Uredu pravobraniteljice za djecu 27. listopada 2014. održan je sastanak u cilju unaprjeđivanja suradnje ovih  dviju institucija. Na sastanku je, uz pravobraniteljicu Ivanu Milas Klarić, bio i dio njezina stručnog tima sa zamjenicama Ester Radmilo i Majom Gabelicom Šupljikom.

Više...
 
Godišnja konferencija ENOC-a u Edinburgu Ispis E-mail
Petak, 24. listopada 2014.

DjecamjehuriciU Edinburgu, u Škotskoj, od 22.  do 24. listopada 2014. održana je Godišnja konferencija i skupština Europske mreže pravobranitelja za djecu (ENOC). Tema konferencije bila je "Utjecaj siromaštva i štednje na ostvarivanje prava djece i mladih", a uključila je više radionica s temama: ranjiva djeca, promocija dječjih prava, dječje sudjelovanje, zdravlje i blagostanje, obitelj i alternativna skrb, nasilje. Na skupu su aktivno sudjelovale pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i njezina zamjenica Maja Gabelica Šupljika.

Više...
 
Kako spriječiti rano napuštanje školovanja Ispis E-mail
Srijeda, 22. listopada 2014.

PragmaSudionici Skupa 3Udruga Pragma organizirala je 22. listopada 2014. u Novinarskom domu u Zagrebu stručni skup i promociju publikacije „Potpora mladima, roditeljima i stručnjacima - sprječavanje ranog napuštanja školovanja“. Cilj skupa bio je upoznati roditelje, stručnjake i donositelje političkih odluka s problemom ranog napuštanja školovanja.

Više...
 
Međunarodna konferencija o sprječavanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Ispis E-mail
Utorak, 21. listopada 2014.

Nasilje nad zenamaU Hrvatskome saboru 21. listopada 2014. održana je međunarodna konferencija posvećena Konvenciji Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Konferenciju je organizirao Centar za žene žrtve rata - ROSA u suradnji s Odborom za ravnopravnost spolova. Na konferenciji su sudjelovali zastupnici Hrvatskoga sabora, predstavnici nadležnih državnih institucija te predstavnici organizacija koje se bave zaštitom i promicanjem prava žena žrtava nasilja.  Konferencija je organizirana s ciljem poticanja ratifikacije Istanbulske konvencije, prvog međunarodnog pravnog akta koji obuhvaća sve elemente borbe protiv ove vrste nasilja.

Više...
 
Međunarodna znanstvena konferencija o posljedicama ekonomske krize u Europi Ispis E-mail
Subota, 18. listopada 2014.

Novac121088315U organizaciji Jean Monnet Međusveučilišnog Centra izvrsnosti Opatija, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Opatiji je 17. i 18. listopada 2014. održana Međunarodna znanstvena konferencija "Envisioning a new social model for Europe – the economic crisis aftermath (Lessons from Transition)".

Više...
 
Poziv na ratifikaciju Fakultativnog protokola uz Konvenciju o pravima djeteta Ispis E-mail
Petak, 17. listopada 2014.

ratifyOP3Međunarodna koalicija Ratify OP3CRC i Posebna izaslanica Glavnog tajnika UN-a za pitanja nasilja nad djecom Marta Santos Pais uputili su državama Poziv na akciju (Call To Action On OP3), potičući ih da se uvjerljivo založe za dječja prava tako što će ratificirati Fakultativni protokol uz Konvenciju o pravima djeteta o postupku povodom pritužbi prije 25. obljetnice Konvencije o pravima djeteta, koja se obilježava 20. studenoga 2014. godine.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 194

izvjesce2013


10godina pravobraniteljstva

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

cropped-SiteHeader2014

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: