HrvatskiEnglish
azanas

kalendar naslovna

 

14.jpg

Djeca kažu

23.jpg

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

logoEUROCHILD

csi banner

ratifyOP3

Poruka uz Dječji tjedan 5. – 11. listopada 2015. Ispis E-mail
Petak, 02. listopada 2015.

U ponedjeljak, 5. listopada, obilježavamo Dan djeteta i započinje tradicionalni Dječji tjedan, koji će i ove godine biti ispunjen brojnim zabavnim sadržajima za djecu te aktivnostima u kojima se ističu dječja prava, obveza društva da zaštiti najranjivije, ali i važnost uloge djece i njihova sudjelovanja u društvu. Osim igre i zabave, djeca u Dječjem tjednu često dobivaju i priliku pitati gradonačelnike i odgovorne stručnjake u lokalnoj zajednici o tome kako će riješiti prometne probleme u blizini dječjih vrtića i škola, kad će se obnoviti ili izgraditi novi dječji vrtići ili igrališta, otvoriti igraonice za djecu i prilagoditi sve te objekte i sadržaje djeci s teškoćama u razvoju. Neka će ih pitati i što se dogodilo s prošlogodišnjim neispunjenim obećanjima.

Više...
 
Obavijest o otvorenom natječaju radi dodjele „Nagrade za promicanje prava djeteta“ Ispis E-mail
Četvrtak, 01. listopada 2015.

Ministarstvo socijalne politike i mladih, povodom obilježavanja dana prihvaćanja Konvencije o pravima djeteta, radi dodjele „Nagrade za promicanje prava djeteta“ (u daljnjem tekstu: Nagrada) u 2015. godini, za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece, 24. rujna 2015. pozvalo je fizičke i pravne osobe da predlože kandidate za Godišnju nagradu i za Nagradu za životno djelo.

Prijedlozi za dodjelu Nagrade podnose se u roku od 15 dana od dana objave natječaja u „Narodnim novinama“, odnosno od 24. rujna do 9. listopada 2015. godine.

Natječaj za dodjelu Nagrade 2015. 1,47 MB

 
Predstavljen 7. Festival o pravima djece Ispis E-mail
Utorak, 29. rujna 2015.

festival pravadjeceU Kinu Tuškanac u Zagrebu, 29. rujna 2015. održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program sedmog po redu Festivala o pravima djece, koji će se ove godine održavati od 7. do 11. listopada, tijekom Dječjeg tjedna, u čak 19 hrvatskih gradova, pod krilaticom "Svi u kino, kino za sve", a s naglaskom na zajedničkom provođenju vremena djece i roditelja. Festival zajednički organiziraju udruga Alternator, UNICEF Hrvatska, Hrvatski filmski savez, Ured pravobraniteljice za djecu te partneri Blitz Cinestar i Kino mreža.

Više...
 
Preporuka pravobraniteljice za djecu u povodu štrajka u školama Ispis E-mail
Ponedjeljak, 28. rujna 2015.

skola uceniciU povodu štrajka u odgojno obrazovnim ustanovama pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić uputila je danas preporuku Vladi RH, odnosno ministru znanosti, obrazovanja i sporta te Sindikatu hrvatskih učitelja i Nezavisnom sindikatu zaposlenih u srednjim školama, pozivajući ih da vode računa o zaštiti najboljeg interesa djeteta, kako to nalaže Konvencija o pravima djeteta. Apeliramo na sve uključene strane da ne dopuste da ijedno dijete ispašta zbog njihovog konflikta i teškoća u postizanju dogovora među njima, istaknula je pravobraniteljica.

Više...
 
MMS proslavio peti rođendan Ispis E-mail
Subota, 26. rujna 2015.

MMS 1Mnogo novih tema, dobrih ideja i prijedloga podijelili su među sobom članovi Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu na svom prvom sastanku u školskoj godini 2015./2016., održanom u Hotelu "Jezerčica" u Donjoj Stubici 25. i 26. rujna 2015. Ukupno 18 članova MMS-a oblikovalo je svoju strategiju za borbu protiv nasilja među djecom, raspravljalo o aktualnim pitanjima iz školske i životne svakodnevice, kao i o vječitoj temi o dječjim pravima i dječjim odgovornostima.

Više...
 
U Osijeku održan 5. kongres hrvatskih logopeda Ispis E-mail
Subota, 26. rujna 2015.

Logopedi OsijekPeti kongres hrvatskih logopeda, s temom "Multidisciplinarnost u području logopedske znanosti i prakse", održan je od 24. do 26. rujna 2015. u Osijeku. Na Kongresu su sudjelovali znanstvenici i stručnjaci različitih specijalnosti, iz Hrvatske i inozemstva, koji se bave prevencijom, otkrivanjem, dijagnosticiranjem i terapijom osoba s poremećajima glasovno-jezično-govorne komunikacije, specifičnim teškoćama učenja te poremećajima gutanja.

Više...
 
Posjet prihvatnom centru za izbjeglice kod Opatovca Ispis E-mail
Četvrtak, 24. rujna 2015.

Opatovac P FAH H9217960Savjetnici pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović i Darko Laksar posjetili su 24. rujna 2015. prihvatni centar za izbjeglice pored mjesta Opatovac, u sastavu Općine Lovas u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prihvatni centar je uređen za prihvat izbjeglica koje dolaze iz pravca Republike Srbije, preko Tovarnika i Bapske. Budući da je među njima veliki broj djece, savjetnici pravobraniteljice posebno su se zanimali za uvjete skrbi o njima, a osobito za zaštitu djece koja su odvojena od roditelja.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 230

izvjesce 2015

katalog


10godina pravobraniteljstva

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Banner Logo 2015 rgb med

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: