HrvatskiEnglish
azanas
17.jpg

Djeca kažu

21.jpg

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

csi banner

ratifyOP3

Druženje s učenicima ŠPUD u Zagrebu Ispis E-mail
Petak, 19. prosinca 2014.

izlozba web-malaU Maloj kući dječjih prava pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić ugostila je učenike Grafičkog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (ŠPUD) u Zagrebu koji su sudjelovali u izložbi "25 godina Konvencije o pravima djeteta – Koliko je poznajemo i poštujemo?". Mjesec dana nakon što je izložba svečano otvorena, autori radova i učenici koji su pomogli u postavljanju izložbe, kao i njihovi mentori, dobili su zahvalnice za suradnju s pravobraniteljicom u obilježavanju važnoga jubileja Konvencije o pravima djeteta, međunarodnoga dokumenta na kojem su utemeljena prava sve djece.

Više...
 
Sastanak o zaštiti prava učenika na praktičnoj nastavi Ispis E-mail
Četvrtak, 18. prosinca 2014.

HGKPravobraniteljica Ivana Milas Klarić održala je 18. prosinca 2014. sastanak s predstavnicima državnih tijela i institucija koje imaju utjecaj na kreiranje i provođenje aktivnosti vezanih uz zaštitu prava i interesa učenika koji pohađaju praktičnu nastavu kod obrtnika i drugih poslodavaca u sustavu obrazovanja za obrtnička i druga strukovna zanimanja. Na sastanku su bili predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva poduzetništva i obrta, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Hrvatske obrtničke komore i Inspektorata rada u okviru Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

Više...
 
Za učinkovitiju evidenciju o kaznenim djelima na štetu djece Ispis E-mail
Srijeda, 17. prosinca 2014.

Kazn.evidNa inicijativu Ureda pravobraniteljice za djecu, 17. prosinca 2014. održan je sastanak s predstavnicama Ministarstva pravosuđa: voditeljicom Odjela za kaznenu evidenciju Gordanom Parunov i voditeljicom Službe za evidencije i pomilovanja Petrom Miše. Sastanak je održan radi dobivanja uvida u primjenu Zakona o pravnim posljedicama osude, kaznenoj evidenciji i rehabilitaciji, vezano uz  traženje i dostavu podataka iz kaznene evidencije za počinitelje kaznenih djela na štetu djece koja predstavljaju zapreku za obavljanje poslova u radu s djecom ili podataka koji su potrebni tijelima javne vlasti i ustanovama u postupcima zaštite prava i interesa djece.

Više...
 
Godišnja konferencija o azilu, migracijama i bezdržavljanstvu Ispis E-mail
Utorak, 16. prosinca 2014.

UNHCR2014Agencija Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR), Ministarstvo unutarnjih poslova i Hrvatski Crveni križ zajednički su organizirali "Godišnju konferenciju o azilu, migracijama i bezdržavljanstvu" koja je održana 15. i 16. prosinca 2014., u Svetom Martinu na Muri. Cilj konferencije bio je izložiti dosadašnja postignuća na području zaštite tražitelja azila, azilanata, osoba pod supsidijarnom zaštitom, osoba bez državljanstva, odnosno neutvrđenog državljanstva, migranata i djece bez pratnje.

Više...
 
Poruka u povodu predsjedničkih izbora: Ne iskorištavajte djecu u političkoj kampanji! Ispis E-mail
Utorak, 16. prosinca 2014.

Mi imamo prava.naslovnicaPravobraniteljica za djecu uputila je u povodu predsjedničkih izbora poruku i poziv kandidatima i organizatorima političkih skupova da vode računa o zaštiti prava i interesa djece te da ne iskorištavaju djecu u političkoj kampanji. Poruku donosimo u nastavku teksta.

Više...
 
Seminar "Razumna prilagodba – preduvjet ravnopravnosti osoba s invaliditetom u obrazovanju, radu i pri zapošljavanju" Ispis E-mail
Četvrtak, 11. prosinca 2014.

TUR kolicaPravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak organizirala je u Zagrebu 11. prosinca 2014. seminar "Razumna prilagodba – preduvjet ravnopravnosti osoba s invaliditetom u obrazovanju, radu i pri zapošljavanju". Time je obilježila Međunarodni dan ljudskih prava, a namjera joj je bila i usmjeriti pozornost javnosti na obrazovanje, rad i zapošljavanje, kao tri ključna područja na kojima se temelji neovisni život, dostojanstvo i ravnopravnost osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

Više...
 
U poludnevnom boravku Dječjeg doma Klasje u Belom Manastiru Ispis E-mail
Srijeda, 10. prosinca 2014.

djeca teenSavjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović posjetila je 10. prosinca 2014. u Belom Manastiru dislociranu jedinicu poludnevnog boravka Dječjeg doma Klasje iz Osijeka.  Usluga poludnevnog boravka obuhvaća 31 dijete osnovnoškolske i srednjoškolske dobi iz Belog Manastira, a sva djeca dolaze iz socijalno ugroženih obitelji te im odgajatelji u domu pomažu u učenju i socijalizaciji.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 205

izvjesce2013


10godina pravobraniteljstva

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

cropped-SiteHeader2014

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: