HrvatskiEnglish
azanas

KALENDAR 2016.

kalendar2016naslovnica

pdfIZLOŽBA

15.jpg

Djeca kažu

16.jpg

zastitanajboljeg

logoEUROCHILD

DISKRIMINACIJA

csi banner

ratifyOP3

O dječjim pravima na Filmskoj radionici za djecu i mlade u Kraljevici Ispis E-mail
Srijeda, 27. srpnja 2016.

Kraljevica radionica

Hrvatski filmski savez tijekom ljeta organizira Filmske radionice za djecu i mlade u Kraljevici, koje se održavaju u Nacionalnom centru tehničke kulture, te tijekom osam dana nude djeci edukaciju o igranom, dokumentarnom, animiranom i drugim vrstama filmskoga izraza. Uz ovogodišnje radionice, koje se održavaju od 24. do 31. srpnja, organizatori su odlučili ponuditi i predavanje o pravima djece te su pozvali na suradnju pravobraniteljicu za djecu i njezine suradnike. Za pedesetak polaznika u dobi od 12 do 18 godina, 27. srpnja 2016. održano je izlaganje "Dječja prava na filmu", uz prezentaciju uspješnih filmskih ostvarenja osnovnoškolaca koja su proteklih godina osvojila nagrade na revijama i festivalima dječjeg filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj.

Više...
 
Povreda prava djece u medijima Ispis E-mail
Četvrtak, 21. srpnja 2016.

logo 1Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić primila je prijavu ministra Zlatka Hasanbegovića koja se odnosi na kršenje prava njegovo dvoje djece u tjedniku „Nacional“, a koja je dostavljena i medijima. Cjeloviti odgovor pravobraniteljice upućen gospodinu Hasanbegoviću donosimo u nastavku.

Više...
 
HAK-ovo istraživanje o sigurnosti djece u prometu Ispis E-mail
Četvrtak, 21. srpnja 2016.

HAKHrvatski autoklub objavio je 21. srpnja 2016. rezultate istraživanja sigurnosti djece u prometu. Istraživanje su sufinancirali HAK i Svjetska automobilistička federacija (FIA), a provela ga je agencija GfK. U razgovorima s roditeljima i anketi o sigurnosti djece u prometu sudjelovala su 243 roditelja. Cilj istraživanja bio je otkriti što roditelje najviše zabrinjava pri odlasku djece u školu – iz perspektive sigurnosti u prometu.

Više...
 
Nova publikacija o stanju građanskog odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj Ispis E-mail
Srijeda, 20. srpnja 2016.

Gradjanski odgoj rekonstrukcijaMreža mladih Hrvatske predstavila je 20. srpnja 2016. u Zagrebu svoju publikaciju "Rekonstrukcija građanskog odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj: koncept, institucije i prakse", čiji su autori Nikola Buković, Monika Pažur, Mirela Travar i Vedrana Spajić-Vrkaš. Knjiga je rezultat empirijskog istraživanja provedenog u sklopu projekta "Praćenje provedbe građanskog odgoja i obrazovanja u hrvatskom odgojno-obrazovnom sustavu", koji je provela Mreža mladih Hrvatske u suradnji s Istraživačko-obrazovnim centrom za ljudska prava i demokratsko građanstvo Filozofskog fakulteta u Zagrebu, uz financijsku potporu Fondacije za otvoreno društvo (OSF) i tehničku potporu Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Više...
 
Split: Stručni skup "Mladi u riziku – problem ili izazov za zajednicu" Ispis E-mail
Utorak, 19. srpnja 2016.

most skup6 190716U organizaciji Udruge Most iz Splita 19. srpnja 2016. održan je regionalni stručni skup "Mladi u riziku – problem ili izazov za zajednicu". Na skupu su predstavljeni rezultati projekta "Lokalne mreže podrške mladima u riziku – osnaženi, educirani, aktivni, zaposleni". Projekt su partnerski provodili Udruga Most iz Splita, Grad Split, Zavod za javno zdravstvo Zadar i Udruga Mladi u EU iz Šibenika s ciljem širenja punktova podrške mladima u riziku u lokalnoj zajednici te educiranja i razvijanja kompetencija koje im mogu olakšati pristup tržištu rada.

Više...
 
Održan 26. Dječji festival "Mali Split" Ispis E-mail
Nedjelja, 10. srpnja 2016.

Mali SPLITU nedjelju 10. srpnja 2016. na splitskim Prokurativama održan je 26. međunarodni Dječji festival "Mali Split". Na festivalu je ove godine nastupilo više od 300 djece i mladih. U prvom dijelu večeri nastupala su mlađa djeca, a u drugom dijelu, pod nazivom "Teen fest" izvođači su bili malo "stariji". Djeca i mladi izveli su ukupno 24 skladbe, a među njima su, uz mlade Splićane, nastupila i djeca iz Zagreba, Virovitice, Nove Gradiške, Karlovca, Zadra, Trogira, Sinja, Solina, kao i natjecatelji iz Poljske te Bosne i Hercegovine. Svi sudionici sa sobom su iz Splita ponijeli lijepe uspomene, a najbolji su osvojili „Zlatne ribice“, kao festivalske nagrade. Posebnu nagradu Sv. Duje osvojila je gošća iz Poljske.

Više...
 
Obilazak Zatvora u Zadru Ispis E-mail
Četvrtak, 07. srpnja 2016.

ZATVOR Malo dijete iza resetakaSavjetnice pravobraniteljice za djecu Ana Babić i Branka Reić Kukoč posjetile su 7. srpnja 2016. Zatvor u Zadru te su o njegovom funkcioniranju, praksi, programima i aktivnostima, u odnosu na zaštitu prava i interesa djece, razgovarale s načelnikom Antom Kulašem i voditeljicom odjela tretmana Sanjom Halas Bujas.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 259

izvjesce 2015 21

Not my Crime 2016

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

csi-red

strategija ve

Strategija Vijeća Europe za prava djeteta

2016. - 2021.

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi:
 
www.webcamcaptures.cc