HrvatskiEnglish
azanas
1.jpg

Djeca kažu

10.jpg

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

csi banner

ratifyOP3

Stručna rasprava "Položaj i prava djece u sportu" Ispis E-mail
Petak, 27. veljače 2015.

Sport rasprava1Pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić održala je 27. veljače 2015., stručnu raspravu "Položaj i prava djece u sportu" u Maloj kući dječjih prava. Tema rasprave obuhvatila je dostupnost sporta djeci, sigurnost i zaštitu zdravlja djece koja se bave sportom te propise u području sporta kao zakonski okvir za ostvarivanje zaštite prava i interesa djece.

Više...
 
Debata o spolnom zdravlju u 2. gimnaziji u Zagrebu Ispis E-mail
Srijeda, 25. veljače 2015.

mladiU zagrebačkoj 2. gimnaziji 25. veljače 2015. održana je još jedna učenička debata iz ciklusa o zaštiti spolnog zdravlja mladih, koja se ovaj put bavila pitanjem je lii potrebno uvesti obvezno testiranje mladih na spolne bolesti. Afirmacijska ekipa gimnazijskog debatnoga kluba Bušmani zauzimala se za uvođenje takvog testiranja u sistematske preglede učenika, a negacijska je argumentirala kako je bolje uložiti novac u edukaciju mladih o zaštiti od spolno prenosivih bolesti. Na raspravi je bila i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić koja je podržala ovakve projekte koji promoviraju neformalne oblike zdravstvenog obrazovanja djece i mladih te afirmiraju mlade kao aktivne nositelje prava.

Više...
 
Psihologija i djeca sportaši Ispis E-mail
Nedjelja, 22. veljače 2015.

Rijeka psihologijeU Rijeci je od 16. do 22. veljače 2015. održana manifestacija "Rijeka psihologije", u sklopu Tjedna psihologije koji se obilježava na državnoj razini s ciljem prikaza različitih mogućnosti kojima psiholozi mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice. Svrha je popularizacija psihologije i promicanje njenog položaja u društvu putem popularnih predavanja, radionica, promocija, debata, tribina, izložbi i znanstvenih kafića u različitim prostorima na području Rijeke.

Više...
 
Ispitivanje kvalitete podrške za djecu s autizmom i ADHD-om Ispis E-mail
Petak, 20. veljače 2015.

djecak zbunjenU Zagrebu je 20. veljače 2015. održana završna konferencija projekta "Ispitivanje socijalne uključenosti i kvalitete podrške u sustavima predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja za djecu i učenike s poremedajem iz autističnog spektra (PAS) i deficitom pažnje i hiperaktivnim poremećajem (ADHD)". Projekt je provodioEdukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Gradom Splitom i Gradom Osijekom.

Više...
 
Mladi novinari "Zlatarskih iskrica" posjetili pravobraniteljicu Ispis E-mail
Petak, 20. veljače 2015.

zlatarUčenici OŠ Ante Kovačića iz Zlatara posjetili su 20. veljače 2015. pravobraniteljicu za djecu Ivanu Milas Klarić u njezinom Uredu u Zagrebu. Razlog posjeta bio je intervju za njihov školski list "Zlatarske iskrice". U Zagreb ih je dopratio njihov školski knjižničar i voditelj novinarske družine Denis Vincek. Sedmero mladih novinara za glavnu temu ovogodišnjega broja izabralo je problem cyberbullyinga ili nasilja putem interneta, kao i mogućnosti zaštite djece od takvoga nasilja.

Više...
 
Stručni skup pedagoga grada Zagreba Ispis E-mail
Četvrtak, 19. veljače 2015.

ucenik i uciteljicaPravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić sudjelovala je 19. veljače 2015. na stručnom skupu stručnih suradnika pedagoga grada Zagreba, održanom u Osnovnoj školi Izidora Kršnjavoga u Zagrebu. Pravobraniteljica je održala izlaganje "Suradnja školskih ustanova s drugim institucijama i tijelima u zaštiti prava djece". U svojem izlaganju govorila je o Konvenciji o pravima djece, o ovlastima i načinu rada Ureda pravobraniteljice za djecu, o problemima koje je Ured pravobraniteljice uočio u postupanju školskih ustanova u zaštiti prava djece te o ulozi, obvezama i odgovornostima pedagoga i drugih stručnih suradnika u zaštiti prava djece.

Više...
 
Završen projekt "Podrška uključivanju djece s teškoćama u razvoju u redovne vrtiće" Ispis E-mail
Četvrtak, 19. veljače 2015.

vrtic muska tetaU Zagrebu je 19. veljače 2015. održana završna konferencija IPA projekta „Podrška uključivanju djece s teškoćama u razvoju u redovne vrtiće u Hrvatskoj“, koji je provodila Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID) od kolovoza 2013. do veljače 2015. godine. U provedbi su sudjelovali dječji vrtići "Vrbik" iz Zagreba i "Grigor Vitez" iz Splita te Udruga odgajatelja "Krijesnice" iz Čakovca. Cilj je projekta bio pridonijeti sustavnim promjena u vrtićima prilikom uključivanja djece s teškoćama u razvoju.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 211

izvjesce2013


10godina pravobraniteljstva

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

cropped-SiteHeader2014

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: