HrvatskiEnglish
azanas
7.jpg

Djeca kažu

8.jpg

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

csi banner

ratifyOP3

Učenička debata o Konvenciji o pravima djeteta Ispis E-mail
Četvrtak, 20. studenog 2014.

Debata 1U povodu 25. obljetnice donošenja Konvencije o pravima djeteta, na Međunarodni dan dječjih prava 20. studenoga, u Uredu pravobraniteljice za djecu, u Maloj kući dječjih prava, održana je debata koju je majstorski izveo Debatni klub "Bušmani" zagrebačke Druge gimnazije. Afirmacijska i negacijska ekipa raspravljale su o tome je li Konvencija ispunila svoju ulogu u Hrvatskoj i obje su bile jako uvjerljive.

Više...
 
Prigodni susreti u osječkom uredu pravobraniteljice Ispis E-mail
Četvrtak, 20. studenog 2014.

OSIJEK 2014-11-19 10.40.24I ured pravobraniteljice za djecu u Osijeku posebnim je aktivnostima obilježio 25. godišnjicu Konvencije o pravima djeteta i Međunarodni dan prava djeteta. Tako su savjetnici pravobraniteljice Sanja Vladović i Darko Laksar 19. i 20. studenoga 2014. ugostili učenike Osnovne škole Višnjevac i učenike Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark u Osijeku te su se sastali s ravnateljicom Doma za djecu Klasje.

Više...
 
Dodijeljena Nagrada za promicanje prava djeteta u 2014. Ispis E-mail
Četvrtak, 20. studenog 2014.

svecana dodjela nagrada za promicanje prava djeteta u 2014 godini span4U Ministarstvu socijalne politike i mladih 20. studenoga 2014. održana je svečanost u povodu dodjele Nagrade za promicanje prava djeteta u 2014. godini. Nagradu za životno djelo dobila je istaknuta psihologinja iz Zagreba Gorana Hitrec, a dodijeljene su čak tri Godišnje nagrade koje su dobili: sutkinja iz Zagreba Lana Petö Kujundžić, medicinska sestra iz Šibenika Majda Ivanda i volonter Društva Naša djeca iz Vinkovaca Mario Perković.

Više...
 
Izložba "25 godina Konvencije o pravima djeteta – Koliko je poznajemo i poštujemo?" Ispis E-mail
Srijeda, 19. studenog 2014.

naslovnicaPravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, zajedno s učenicima Grafičkog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, obilježava 25. obljetnicu Konvencije o pravima djeteta izložbom koja prikazuje njihovo viđenje značenja ovoga međunarodnog pravnog dokumenta. Izložba pod naslovom "25 godina Konvencije o pravima djeteta – Koliko je poznajemo i poštujemo?" svečano je otvorena u srijedu, 19. studenoga, u Uredu pravobraniteljice za djecu, u prostoru Male kuće dječjih prava.

Više...
 
Suradnja s udrugom Roda Ispis E-mail
Utorak, 18. studenog 2014.

Rode.studeni2014U Uredu pravobraniteljice za djecu 18. studenoga 2014. zamjenica pravobraniteljice Maja Gabelica Šupljika sastala se s voditeljicom projekta "Ma≠Me – Osnaživanje zatvorenica za roditeljsku ulogu i uključivanje na tržište rada“ Ivanom Zanze i Ivom Gorenc Stern iz udruge Roda. Tom prilikom razgovarale su o provođenju navedenoga projekta, o izradi stručne analize o europskim praksama, o akcijama za unapređivanje prostora za dječje posjete roditeljima koji su u zatvorima, kao i o predstojećim aktivnostima iz projekta.

 
Pomoć djeci u sklopu mirovne misije u Afganistanu Ispis E-mail
Ponedjeljak, 17. studenog 2014.

SASTANAK17.11-webNa inicijativu Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Sektora za diplomatsko i europsko usavršavanje i pripreme,  17. studenoga 2014. održan je sastanak s Tomislavom Lendićem, u sklopu njegove pripreme za preuzimanje dužnosti savjetnika visokog civilnog predstavnika u Sektoru sjever TAAC-RSM u Afganistanu. Na sastanku sa zamjenicom pravobraniteljice za djecu Majom Gabelicom Šupljikom i savjetnicom Gordanom Filipović, T. Lendić iznio je plan aktivnosti Republike Hrvatske u sklopu mirovne misije u Afganistanu, s osobitim naglaskom na pružanje pomoći ženama i djeci.

Više...
 
Slavonski Brod: Simpozij o prevenciji alkoholizma i kockanja među mladima Ispis E-mail
Subota, 15. studenog 2014.

SlavBrofd.AlkoholU organizaciji Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije i uz potporu Ministarstva zdravlja, 14. i 15. studenoga 2014. u Slavonskom Brodu je održan Drugi brodski simpozij o alkoholizmu i kockanju. "Prevencija ovisnosti kod mladih imperativ mentalnog zdravlja 21. stoljeća" bila je glavna tema simpozija u okviru koje su se odvijale rasprave u četiri podteme: prevencija i rizično ponašanje, rana intervencija i detekcija ovisnosti, psihosocijalni tretman rizičnog ponašanja i ovisnosti te terapijski pristup problemu zlouporabe alkohola i problematičnog kockanja kod mladih.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 198

izvjesce2013


10godina pravobraniteljstva

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

cropped-SiteHeader2014

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: