HrvatskiEnglish
azanas
16.jpg

Djeca kažu

23.jpg

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

csi banner

ratifyOP3

Prvi veliki sastanak novog MMS-a Ispis E-mail
Utorak, 25. studenog 2014.

mmsweb2Treća generacija Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu, koja je izabrana potkraj rujna, okupila se po prvi put na nacionalnoj razini u Uredu pravobraniteljice 25. studenoga 2014. Ondje, u Maloj kući dječjih prava, novi sastav MMS-a imao je priliku upoznati se međusobno te s pravobraniteljicom Ivanom  Milas Klarić i njezinim suradnicama - odraslim savjetnicama.

Više...
 
Savjetovanje gradova i općina – prijatelja djece Ispis E-mail
Ponedjeljak, 24. studenog 2014.

Savjetovabnje DND HRU Starogradskoj vijećnici Skupštine Grada Zagreba 24. studenoga 2014. održano je godišnje Savjetovanje akcije "Gradovi i općine – prijatelji djece". Savjetovanje je okupilo brojne predstavnike gradova i općina, državnih i lokalnih tijela, ureda i ustanova te djece iz dječjih vijeća, koji svi provode i podupiru ovu vrijednu akciju. Izlaganja su održala i djeca i odrasli, među kojima je bila i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić.

Više...
 
Djeca iz domova Karmelićanki BSI posjetila pravobraniteljicu Ispis E-mail
Ponedjeljak, 24. studenog 2014.

DomLESKOVEC2014Obilježavajući 25. obljetnicu Konvencije o pravima djeteta pravobraniteljica Ivana Milas Klarić pozvala je u goste djecu iz zagrebačkih dječjih domova Karmelićanki BSI u Hrvatskom Leskovcu i na Vrhovcu. Skupina u kojoj je bilo 14 djece od rane školske do srednjoškolske dobi sastala se s njom u Maloj kući dječjih prava 24. studenoga 2014.

Više...
 
U Zagrebu održana konferencija o posvojenju Ispis E-mail
Subota, 22. studenog 2014.

Adopta.konfU Zagrebu je 21. i 22. studenoga 2014. održana Treća konferencija o posvojenju, koju je organizirala udruga za potporu posvajanju Adopta, u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih. Namjera organizatora konferencije, održane pod geslom "Dijete u središtu posvojenja", bila je pridonijeti unapređivanju prakse i uspješnosti posvojenja.

Više...
 
Znanstveni skup "Zaštita prava djece i mladih na seksualno zdravlje" Ispis E-mail
Petak, 21. studenog 2014.

RijekaSkupSek-zdravljePod pokroviteljstvom Ureda pravobraniteljice za djecu 21. studenoga 2014. na Medicinskom fakultetu u Rijeci održan je interdisciplinarni znanstveno-stručni stručni skup pod nazivom "Aktualni trenutak hrvatskog zdravstva V: Zaštita prava djece i mladih na seksualno zdravlje". Skup su organizirali Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Katedra za društvene i humanističke znanosti u medicini, Katedra za socijalnu medicinu i epidemiologiju i Ured za znanost studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Više...
 
Opatija: Simpozij "Koraci za budućnost bez nasilja – Nasilje i mladi" Ispis E-mail
Četvrtak, 20. studenog 2014.

opatija 1U Opatiji  je na dan Konvencije o pravima djeteta 20. studenoga 2014. održan 2. simpozij "Koraci za budućnost bez nasilja – Nasilje i mladi", u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko goranske županije, Odjela socijalne medicine, Odsjeka za prevenciju nasilja. Pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić prihvatila je sa zadovoljstvom poziv da bude pokroviteljica ovog međunarodnog stručno-znanstvenog skupa te je održala pozvano predavanje pod naslovom "Nasilje nad djecom – Jesmo li ga ozbiljno shvatili?"

Više...
 
Posjet inozemnih pravosudnih dužnosnika Ispis E-mail
Četvrtak, 20. studenog 2014.

pravosudni duznosniciU sklopu programa AIAKOS, u Uredu pravobraniteljice za djecu 20. studenoga održan je sastanak s tužiteljima iz Njemačke i Francuske koji sudjeluju u programu razmjene vježbenika i mladih pravosudnih dužnosnika Europske mreže pravosudnih centara. Posjet je organizirala Pravosudna akademija.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 199

izvjesce2013


10godina pravobraniteljstva

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

cropped-SiteHeader2014

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: