HrvatskiEnglish
azanas

kalendar2016naslovnica

 

8.jpg

Djeca kažu

3.jpg

zastitanajboljeg

logoEUROCHILD

csi banner

ratifyOP3

Međunarodni dan nestale djece 25. svibnja Ispis E-mail
Utorak, 24. svibnja 2016.

nestanakSvake godine se 25. svibnja obilježava kao Međunarodni dan nestale djece. Time se izražava podrška za svu nestalu djecu za kojom se još uvijek traga te nada da će ona biti zaštićena, a ujedno se obilježava sjećanje na djecu koja, nažalost, nikada nisu pronađena. Prilika je to da se javnost upozori na to da nestanak djeteta nikad nije bezazlen te da odlazak iz sigurnosti doma ili ustanove kojoj je dijete povjereno na skrb uvijek predstavlja potencijalnu opasnost da dijete postane žrtvom nasilja, iskorištavanja ili drugog kaznenog djela.

Više...
 
Što je najbolji interes djeteta čiji je roditelj u sukobu sa zakonom Ispis E-mail
Petak, 20. svibnja 2016.

Konferencija COPE PZD web1Više od 200 sudionika iz 22 države okupilo se 20. svibnja 2016. u zagrebačkoj Staroj gradskoj vijećnici na međunarodnoj konferenciji pod nazivom „Djeca čiji su roditelji u sukobu sa zakonom: Što je njihov najbolji interes? Kako ga ostvariti?“. Konferenciju su zajedno organizirali pravobraniteljica za djecu i međunarodna organizacija COPE (Children of Prisoners Europe), koja okuplja niz organizacija i udruga usmjerenih na zaštitu prava djece čiji su roditelji u zatvoru. Istaknuti stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva, među kojima i osnivač COPE mreže Alain Bouregba, iznijeli su ključne odrednice, prijepore i zadaće u zaštiti najboljeg interesa ove ranjive skupine djece.

Više...
 
Najava konferencije "Djeca čiji su roditelji u sukobu sa zakonom" Ispis E-mail
Četvrtak, 19. svibnja 2016.

Malo dijete iza resetakaPravobraniteljica za djecu i međunarodna organizacija Children of Prisoners Europe - COPE u petak, 20. svibnja 2016. organiziraju međunarodnu konferenciju pod naslovom "Djeca čiji su roditelji u sukobu sa zakonom: Što je njihov najbolji interes? Kako ga ostvariti?", u Zagrebu, u Staroj gradskoj vijećnici (Ulica sv. Ćirila i Metoda 5) s početkom u 9.20 sati. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Više...
 
Susret dječjih foruma sa saborskim zastupnicima Ispis E-mail
Srijeda, 18. svibnja 2016.

Djecji forumi3 malaU Hrvatskome saboru 18. svibnja 2016. glavni izvjestitelji o potrebama i brigama djece u Hrvatskoj bila su djeca sama. Ukupno 28 djevojčica i dječaka iz 14 dječjih foruma iz raznih krajeva Hrvatske sudjelovali su sa svojim voditeljima iz društava „Naša djeca“ na 11. susretu dječjih foruma sa saborskim zastupnicima. Njihov domaćin bio je predsjednik saborskog Odbora za obitelj mlade i sport Ivan Vrdoljak, pokrovitelj susreta bio je predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner, a u toj prigodi pridružila im se i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić.

Više...
 
Predstavljena knjiga "Dijete istraživač i stvaralac" Ispis E-mail
Ponedjeljak, 16. svibnja 2016.

dijete istrazivacNa Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice u Zagrebu 16. svibnja 2016. predstavljena je najnovija knjiga Anke Došen Dobud, koju mnogi smatraju jednom od utemeljiteljica hrvatske predškolske pedagogije, pod naslovom "Dijete istraživač i stvaralac". Ova dugogodišnja profesorica koja je poučavala brojne generacije predškolskih odgojitelja i pedagoga, jedna je od prvih u nas koja je zagovarala vrijednost dječje igre, istraživanja na temelju promatranje djetetove aktivnosti te odnos prema djetetu kao autonomnom istraživaču vlastite okoline.

Više...
 
Okrugli stol "Obiteljska i demografska slika Hrvatske" Ispis E-mail
Ponedjeljak, 16. svibnja 2016.

MSPMU Ministarstvu socijalne politike i mladih je 16. svibnja 2016., u povodu Međunarodnog dana obitelji, održan Okrugli stol "Obiteljska i demografska slika Hrvatske". Na skupu su, uz predstavnike ministarstava te državnih zavoda i agencija, akademske zajednice, udruga, Ureda za obitelj Hrvatske biskupske konferencije, Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, saborskog odbora za obitelj, mlade i sport, Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH i Pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova, sudjelovale i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i njezina savjetnica Davorka Osmak Franjić.

Više...
 
Split: Stručni skup o posvojenju Ispis E-mail
Petak, 13. svibnja 2016.

Split PosvojenjeCentar za socijalnu skrb Split, Podružnica Obiteljski centar, organizirao je 13. svibnja 2016., u Gradskom kazalištu mladih Split, stručni skup pod nazivom "Posvojenje moj san i moja zbilja ili život u jednoj posebnoj obitelji". Stručni skup održan je u povodu Međunarodnog dana obitelji, s ciljem da se stručnoj i široj javnosti predstave obilježja i potrebe posvojiteljskih obitelji, uz davanje smjernica o tome kako posvojiteljskim obiteljima pružiti odgovarajuću društvenu podršku.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 255

izvjesce 2015 21

cope godisnja konferencijacope conference

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

Izlozba 20.11.2015

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Banner Logo 2015 rgb med

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi:
 
turboload