HrvatskiEnglish
azanas

kalendar naslovna

 

14.jpg

Djeca kažu

5.jpg

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

logoEUROCHILD

csi banner

ratifyOP3

Susret osoba s invaliditetom u Županji Ispis E-mail
Ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

TUR kolica

U organizaciji Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom na području Đakovačko-osječke nadbiskupije, 22. lipnja 2015., u župi Mučeništva Sv. Ivana Krstitelja u Županji, održan je 15. nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Cilj je ovoga tradicionalnog susreta, koji se odvija jednom godišnje, podići razinu svijesti šire javnosti o osobama s invaliditetom, ali i okupiti osobe s invaliditetom i njihove obitelji u ugodnome druženju.

Više...
 
Okrugli stol: Utjecaj siromaštva na najmlađe Ispis E-mail
Srijeda, 17. lipnja 2015.

Unicef siromastvo

UNICEF-ov ured za Hrvatsku u Zagrebu je 17. lipnja 2015. organizirao Okrugli stol pod nazivom  "Utjecaj siromaštva na najmlađu djecu – što pokazuju analize i što je potrebno poduzeti?". Uz predstojnicu UNICEF-ovog ureda Valentinu Otmačić, o siromaštvu djece i potrebnim rješenjima govorila je i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić te pomoćnik ministrice socijalne politike i mladih Hrvoje Sadarić.

Više...
 
Prihvaćeno Izvješće o radu pravobraniteljice za djecu za 2014. Ispis E-mail
Petak, 12. lipnja 2015.

izvjesce 2015 naslovnicaNa sjednici Hrvatskoga sabora, održanoj 12. lipnja 2015., većinom glasova prihvaćeno je Izvješće o radu pravobraniteljice za djecu za 2014. godinu, s 81 glasom za i 14 glasova protiv.

Više...
 
Dodijeljene Nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije Ispis E-mail
Petak, 12. lipnja 2015.

Luka Ritz 02U spomen na Luku Ritza i na sve ostale djevojke i mladiće žrtve nasilja, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta 12. lipnja 2015. je sedmi put dodijeljena nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola koji su dali poseban doprinos promicanju tolerancije, mira i nenasilja.

Više...
 
Svjetski dan borbe protiv dječjeg rada – 12. lipnja Ispis E-mail
Petak, 12. lipnja 2015.

siromastvoNa Svjetski dan borbe protiv dječjeg rada međunarodne organizacije za zaštitu dječjih prava podsjećaju da je danas oko 120 milijuna djece u svijetu - djevojčica i dječaka u dobi od 5 do 14 godina - uključeno različite oblike dječjeg rada te su kao jeftina radna snaga izložena iskorištavanju, što izrazito nepovoljno utječe na njihov cjelokupni razvoj i onemogućuje njihovo školovanje.

Više...
 
Pravobraniteljice s predsjednicom Grabar-Kitarović Ispis E-mail
Srijeda, 10. lipnja 2015.

 

predsjednicaKolinda1Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je 10. lipnja 2015. sve hrvatske pravobraniteljice: pučku pravobraniteljicu Loru Vidović, pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić, pravobraniteljicu za osobe s invaliditetom Anku Slonjšak i pravobraniteljicu za djecu Ivanu Milas Klarić.

Više...
 
Program osposobljavanje djece za vožnju biciklom Ispis E-mail
Utorak, 09. lipnja 2015.

bicikl1Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, zajedno sa zamjenicom Ester Radmilo i savjetnicom Danijelom Žagar, sastala se 9. lipnja 2015. u svom Uredu s predstavnikom ravnateljstva policije Mironom Huljkom, predstavnicom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Zdenkom Čukelj, predstavnikom Agencije za odgoj i obrazovanje Žarkom Bošnjakom i predstavnicima Hrvatskog autokluba Mirjanom Tušek i Nenadom Zuberom. Bio je to nastavak prijašnjih inicijativa i aktivnosti pravobraniteljice, radi analize daljnjih mogućnosti zajedničkog djelovanja u zaštiti djece kao sudionika u prometu u svojstvu vozača bicikla, poglavito u vezi s dugo očekivanim donošenjem programa osposobljavanja za vožnju biciklom, programa biciklističkog ispita i obrasca potvrde o osposobljenosti za upravljanje biciklom.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 222

izvjesce 2015

katalog


10godina pravobraniteljstva

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Banner Logo 2015 rgb med

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: