HrvatskiEnglish
azanas

KALENDAR 2016.

kalendar2016naslovnica

pdfIZLOŽBA

14.jpg

Djeca kažu

11.jpg

zastitanajboljeg

logoEUROCHILD

DISKRIMINACIJA

csi banner

ratifyOP3

Poruka u povodu parlamentarnih izbora: Ne iskorištavajte djecu u političkoj kampanji! Ispis E-mail
Četvrtak, 18. kolovoza 2016.

logoU povodu parlamentarnih izbora pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić ponovila je svoju preporuku i poziv kandidatima političkih stranaka i organizatorima političkih skupova da vode računa o zaštiti prava i interesa djece te da ne iskorištavaju djecu u političkoj kampanji. Preporuku istog sadržaja uputila je i Državnom izbornom povjerenstvu.

Preporuku donosimo u nastavku teksta.

Više...
 
Članica MMS-a Julia Mihovilović dobila javno priznanje Općine Šolta Ispis E-mail
Srijeda, 03. kolovoza 2016.

Julia.1U povodu obilježavanja Dana Općine Šolta, 3. kolovoza, tradicionalno se dodjeljuju prigodna priznanja zaslužnim građanima, a među njima se ove godine zasluženo našla i Julia Mihovilović, članica MMS-a – Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu. Julia je nagradu dobila za svoj rad na zaštiti i promicanju ljudskih prava i prava djeteta.

Više...
 
O dječjim pravima na Filmskoj radionici za djecu i mlade u Kraljevici Ispis E-mail
Srijeda, 27. srpnja 2016.

Kraljevica radionica

Hrvatski filmski savez tijekom ljeta organizira Filmske radionice za djecu i mlade u Kraljevici, koje se održavaju u Nacionalnom centru tehničke kulture, te tijekom osam dana nude djeci edukaciju o igranom, dokumentarnom, animiranom i drugim vrstama filmskoga izraza. Uz ovogodišnje radionice, koje se održavaju od 24. do 31. srpnja, organizatori su odlučili ponuditi i predavanje o pravima djece te su pozvali na suradnju pravobraniteljicu za djecu i njezine suradnike. Za pedesetak polaznika u dobi od 12 do 18 godina, 27. srpnja 2016. održano je izlaganje "Dječja prava na filmu", uz prezentaciju uspješnih filmskih ostvarenja osnovnoškolaca koja su proteklih godina osvojila nagrade na revijama i festivalima dječjeg filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj.

Više...
 
Povreda prava djece u medijima Ispis E-mail
Četvrtak, 21. srpnja 2016.

logo 1Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić primila je prijavu ministra Zlatka Hasanbegovića koja se odnosi na kršenje prava njegovo dvoje djece u tjedniku „Nacional“, a koja je dostavljena i medijima. Cjeloviti odgovor pravobraniteljice upućen gospodinu Hasanbegoviću donosimo u nastavku.

Više...
 
HAK-ovo istraživanje o sigurnosti djece u prometu Ispis E-mail
Četvrtak, 21. srpnja 2016.

HAKHrvatski autoklub objavio je 21. srpnja 2016. rezultate istraživanja sigurnosti djece u prometu. Istraživanje su sufinancirali HAK i Svjetska automobilistička federacija (FIA), a provela ga je agencija GfK. U razgovorima s roditeljima i anketi o sigurnosti djece u prometu sudjelovala su 243 roditelja. Cilj istraživanja bio je otkriti što roditelje najviše zabrinjava pri odlasku djece u školu – iz perspektive sigurnosti u prometu.

Više...
 
Nova publikacija o stanju građanskog odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj Ispis E-mail
Srijeda, 20. srpnja 2016.

Gradjanski odgoj rekonstrukcijaMreža mladih Hrvatske predstavila je 20. srpnja 2016. u Zagrebu svoju publikaciju "Rekonstrukcija građanskog odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj: koncept, institucije i prakse", čiji su autori Nikola Buković, Monika Pažur, Mirela Travar i Vedrana Spajić-Vrkaš. Knjiga je rezultat empirijskog istraživanja provedenog u sklopu projekta "Praćenje provedbe građanskog odgoja i obrazovanja u hrvatskom odgojno-obrazovnom sustavu", koji je provela Mreža mladih Hrvatske u suradnji s Istraživačko-obrazovnim centrom za ljudska prava i demokratsko građanstvo Filozofskog fakulteta u Zagrebu, uz financijsku potporu Fondacije za otvoreno društvo (OSF) i tehničku potporu Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Više...
 
Split: Stručni skup "Mladi u riziku – problem ili izazov za zajednicu" Ispis E-mail
Utorak, 19. srpnja 2016.

most skup6 190716U organizaciji Udruge Most iz Splita 19. srpnja 2016. održan je regionalni stručni skup "Mladi u riziku – problem ili izazov za zajednicu". Na skupu su predstavljeni rezultati projekta "Lokalne mreže podrške mladima u riziku – osnaženi, educirani, aktivni, zaposleni". Projekt su partnerski provodili Udruga Most iz Splita, Grad Split, Zavod za javno zdravstvo Zadar i Udruga Mladi u EU iz Šibenika s ciljem širenja punktova podrške mladima u riziku u lokalnoj zajednici te educiranja i razvijanja kompetencija koje im mogu olakšati pristup tržištu rada.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 260

izvjesce 2015 21

Not my Crime 2016

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

csi-red

strategija ve

Strategija Vijeća Europe za prava djeteta

2016. - 2021.

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi:
 
www.webcamcaptures.cc