HrvatskiEnglish
azanas

kalendar2016naslovnica

 

6.jpg

Djeca kažu

11.jpg

zastitanajboljeginteresadjeteta

logoEUROCHILD

csi banner

ratifyOP3

Natječaj za dodjelu Međunarodne dječje nagrade za mir za 2016. Ispis E-mail
Ponedjeljak, 08. veljače 2016.

ChildrensPeacePriseNizozemska organizacija Kids Rights, čija je misija unapređivanje prava ranjive djece širom svijeta, objavila je Natječaj za dodjelu Međunarodne dječje nagrade za mir za 2016. godinu (The International Children's Peace Prize). Nagrada se, od 2005., dodjeljuje svake godine odabranom pojedinom djetetu koje je svojim djelovanjem u znatnoj mjeri pridonijelo ostvarivanju prava djece. Kids Rights poziva pojedince i organizacije da predlože takve iznimne djevojčice i dječake – isključivo pojedince, a ne grupe djece - u dobi od 12 do 18 godina iz cijeloga svijeta za ovu prestižnu nagradu. Krajnji rok za prijave je 14. ožujka 2016. godine.

Više...
 
Predsjednica međunarodne organizacije COPE Liz Eyre kod pravobraniteljice za djecu Ispis E-mail
Srijeda, 03. veljače 2016.

Liz na sastanku s PZD IMG 0589

Predsjednica međunarodne organizacije Children of prisoners Europe - COPE Liz Eyre je 3. veljače 2016. posjetila Ured pravobraniteljice za djecu, susrela se s njezinim suradnicama i suradnicima te provela više sati u razgovoru o zaštiti djece zatvorenika u Hrvatskoj i u Europi te o organizaciji konferencije pod nazivom Children with a parent in conflict with the law. What are their best interests? How can they be met?, koja će se održati u Zagrebu, 20. svibnja 2016., a organiziraju je u partnerstvu mreža COPE i Pravobranitelj za djecu.

Više...
 
Europski pravobranitelji pozivaju na bolju zaštitu djece izbjeglica Ispis E-mail
Srijeda, 03. veljače 2016.

migrant boy 300x199

Zabrinuta zbog kritične situacije u kojoj se nalaze djeca izbjeglice, Europska mreža pravobranitelja za djecu - ENOC, čiji član je i pravobraniteljica za djecu Republike Hrvatske, obratila se 25. siječnja 2016. otvorenim pismom i apelom najvišim tijelima Europske Unije - Europskom vijeću, Europskoj komisiji i Europskom parlamentu - nacionalnim vladama i međunarodnoj zajednici, pozivajući na akciju kako bi se zaštitila ova visoko rizična skupina djece. Uz apel priložen je i dokument pod naslovom "Ugrožena sigurnost i temeljna prava djece u pokretu", koji sadržava detaljni izvještaj o problemima i prijedlog nužnih standarda zaštite djece migranata (First report of the ENOC Task Force on Children on the Move - Safety and fundamental rights at stake for children on the move).

Više...
 
Održana završna konferencija projekta MA#ME Ispis E-mail
Utorak, 02. veljače 2016.

RODA konf. mala

Na završnoj konferenciji projekta "MA#ME koji provodi Udruga Roda, održanoj u Zagrebu 2. veljače 2016., predstavljeni su rezultati dvogodišnjega programa usmjerenog na osnaživanje zatvorenica za roditeljsku ulogu i uključivanje u tržište rada. U radu konferencije sudjelovala je i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i njezina zamjenica Maja Gabelica Šupljika, budući da je Ured pravobraniteljice za djecu od 2006. godine angažiran u području zaštite prava djece čiji su roditelji u zatvoru. Međunarodna iskustva predstavile su direktorica organizacije Children of Prisoners Europe (COPE) Liz Ayre i Kate Philbrick.

Više...
 
Kate Philbrick posjetila Ured pravobraniteljice za djecu Ispis E-mail
Ponedjeljak, 01. veljače 2016.

Kate PhilbrickPravobraniteljicu za djecu Ivanu Milas Klarić i njezine suradnice  posjetila je 1. veljače 2016. gošća iz Škotske Kate Philbrick, dugogodišnja volonterka projekta Playstation u najvećem škotskom zatvoru Barlinnie u Glasgowu i bivša predsjednica Europskog odbora za djecu čiji su roditelji u zatvoru – EUROCHIPS-a, tijela koje danas nosi naziv Children of prisoners Europe – COPE. Kate Philbrick nositeljica je ordena britanskog kraljevstva, budući da joj je za njezin izniman volonterski rad i skrb o djeci zatvorenika engleska kraljica dodijelila najveće britansko odličje.

Više...
 
AZOP obilježio Europski dan zaštite podataka 28. siječnja Ispis E-mail
Četvrtak, 28. siječnja 2016.

AZOPAgencija za zaštitu podataka AZOP) svečano je obilježila Europski dan zaštite podataka 28. siječnja u Gradskom kazalištu Komedija u Zagrebu. Uz ovo kazalište, u realizaciji prigodnoga programa surađivali su i Ravnateljstvo policije – Služba za prevenciju i Sveučilište Sjever iz Varaždina. Tom je prigodom, nakon svečanih obraćanja zamjenice ravnatelja AZOP-a Dubravke Dolenc i predstavnika drugih suorganizatora svečanosti, izvedena kazališna predstava pod nazivom "Tko se to šali s imenom mojim", u izvedbi Dramskog studija Atelier iz Osijeka i režiji Ivana Kristijana Majića.

Više...
 
Sastanak pravobraniteljice s dr. Josipom Grgurićem Ispis E-mail
Utorak, 26. siječnja 2016.

GrguricU sklopu organizacijskih priprema za 5. Europsku školu socijalne pedijatrije s temom "Dijete u gradu", koja će se održati u Zagrebu od 16. do 18. lipnja 2016., pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić sastala se s prof. dr. sc. Josipom Grgurićem, članom Organizacijskog odbora te manifestacije. Prof. Grgurić predstavio je tom prilikom pravobraniteljici, njezinoj zamjenici Maji Gabelici Šupljiki i savjetnici Davorki Osmak Franjić programsku koncepciju ovogodišnje Europske škole socijalne pedijatrije. Također je pozvao pravobraniteljicu na aktivno sudjelovanje kroz izlaganje koje će u fokusu imati ostvarivanje prava djeteta na sudjelovanje u procesima donošenja odluka u zajednici.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 245

izvjesce 2015

najava

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

Izlozba 20.11.2015

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Banner Logo 2015 rgb med

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi:
 
turboload