HrvatskiEnglish
azanas

KALENDAR 2016.

kalendar2016naslovnica

pdfIZLOŽBA

16.jpg

Djeca kažu

1.jpg

zastitanajboljeg

DISKRIMINACIJA

csi banner

ratifyOP3

Održani 3. Dani obrazovnih znanosti u Zagrebu Ispis E-mail
Petak, 21. listopada 2016.

djecak veseli djecaU Zagrebu su 20. i 21. listopada održani 3. Dani obrazovnih znanosti, u organizaciji Centra za istraživanje i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu. Tema ovogodišnje konferencije bila je "Obrazovne promjene: izazovi i očekivanja".

Više...
 
Stručni sastanak o uvjetima liječenja djece s teškoćama mentalnog zdravlja Ispis E-mail
Četvrtak, 20. listopada 2016.

Mentalnozdrav.sastanak1S obzirom na informacije o neodgovarajućim uvjetima u kojima se liječe djeca s teškoćama mentalnoga zdravlja, posebno kad postoji potreba njihovog dužeg bolničkog liječenja, potaknuta apelima liječnika koji s djecom rade i izražavaju zabrinutost za sigurnost i kvalitetu liječenja u postojećim okolnostima, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić u svome je uredu 20. listopada 2016. održala stručni sastanak o potrebi unapređivanja uvjeta liječenja djece i adolescenata s teškoćama mentalnog zdravlja. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Kliničkih bolničkih centara u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, predstavnici Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež u Zagrebu ("Kukuljevićeva"), Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, Ministarstva zdravstva, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Više...
 
Međunarodna konferencija "Budućnost obrazovanja i obrazovanje za budućnost" Ispis E-mail
Petak, 14. listopada 2016.

TUR DownU Poreču je od 12. do 14. listopada održana 11. međunarodna balkanska konferencija obrazovanja i znanosti, u organizaciji Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Pedagoškog fakulteta Sv. Kliment Ohridski (Makedonija), Pedagoškog fakulteta Edirne (Turska) i Pedagoškog fakulteta Stara Zagora (Bugarska). U okviru glavne teme Konferencije svaki dan se održavalo sedam paralelnih sekcija na kojima su znanstvenici, učitelji i stručnjaci različitih profila imali priliku razmijeniti najnovija saznanja i dostignuća te svoja iskustva.

Više...
 
Osijek: seminar "Planiranje budućnosti za prekogranične obitelji" Ispis E-mail
Petak, 14. listopada 2016.

mama tata bebaNa Pravnom fakultetu u Osijeku 13. i 14. listopada 2016. održan je nacionalni seminar u okviru projekta "Planiranje budućnosti za prekogranične obitelji – put suradnje" u organizaciji fakulteta. Nositelj projekta je Sveučilište u Milanu, a znanstveni tim Pravnog fakulteta u Osijeku i hrvatska Pravosudna akademija pridruženi su članovi u projektu s područja Republike Hrvatske. Cilj je projekta utvrđivanje poteškoća u primjeni uredbi i konvencija, kao što su Haški protokol i Haška konvencija o uzdržavanju.

Više...
 
Konferencija o zaštiti djece izbjeglica bez pratnje Ispis E-mail
Četvrtak, 13. listopada 2016.

 

Unicef konfViše od 70 stručnjaka iz devet zemalja okupilo se na međunarodnoj konferenciji "Na putu i sami: Kako učinkovito odgovoriti na potrebe djece bez pratnje u Jugoistočnoj Europi?", koja se održava 13. i 14. listopada 2016. u Zagrebu. O svojim iskustvima u zaštiti djece bez pratnje i djece koja su se odvojila od obitelji u Hrvatskoj, Grčkoj, Makedoniji, Srbiji, Sloveniji i Nizozemskoj na konferenciji izvještavaju predstavnici iz tih zemalja te iz Albanije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Konferenciju organiziraju Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo socijalne politike i mladih te Ured UNICEF-a za Hrvatsku, te je ona dio inicijative #EU4HumanRights.

Više...
 
Dječji vijećnici Velike Gorice pitaju gradonačelnika Ispis E-mail
Srijeda, 12. listopada 2016.

Vel.GForicaDGVSjednice Dječjeg gradskog vijeća Velike Gorice, na kojima gradonačelnik sa suradnicima odgovara na dječja pitanja i prijedloge, tradicionalno se održavaju i u povodu Dječjeg tjedna. Prva takva sjednica u ovoj školskoj godini održana je 12. listopada 2016., a na njoj su predstavnici dječjih vrtića i osnovnih škola pokazala znanje i hrabrost, kao i spremnost da se zauzmu za potrebe sve djece na području svojega grada. Predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Petra Barišić vješto je vodila sjednicu uz pomoć svojih zamjenica.

Više...
 
Pravobraniteljica posjetila OŠ "Nikola Tesla" u Rijeci Ispis E-mail
Srijeda, 12. listopada 2016.

OS N.TeslaRijeka mala

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, njezina zamjenica Maja Gabelica Šupljika i savjetnica u riječkom uredu pravobraniteljice Danijela Žagar posjetile su 12. listopada 2016. Osnovnu školu "Nikola Tesla" u Rijeci, u kojoj se provodi projekt "Školsko poslijepodne samo za mene", s produženim popodnevnim aktivnostima za djecu nakon nastave.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 265

izvjesce 2015 21

COPE

csi-red

strategija ve

Strategija Vijeća Europe za prava djeteta

2016. - 2021.

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi:
 
www.webcamcaptures.cc comicsbb