HrvatskiEnglish
azanas

kalendar2016naslovnica

 

8.jpg

Djeca kažu

23.jpg

zastitanajboljeginteresadjeteta

logoEUROCHILD

csi banner

ratifyOP3

Europski pravobranitelji pozivaju na bolju zaštitu djece izbjeglica Ispis E-mail
Srijeda, 03. veljače 2016.

migrant boy 300x199

Zabrinuta zbog kritične situacije u kojoj se nalaze djeca izbjeglice, Europska mreža pravobranitelja za djecu - ENOC, čiji član je i pravobraniteljica za djecu Republike Hrvatske, obratila se 25. siječnja 2016. otvorenim pismom i apelom najvišim tijelima Europske Unije - Europskom vijeću, Europskoj komisiji i Europskom parlamentu - nacionalnim vladama i međunarodnoj zajednici, pozivajući na akciju kako bi se zaštitila ova visoko rizična skupina djece. Uz apel priložen je i dokument pod naslovom "Ugrožena sigurnost i temeljna prava djece u pokretu", koji sadržava detaljni izvještaj o problemima i prijedlog nužnih standarda zaštite djece migranata (First report of the ENOC Task Force on Children on the Move - Safety and fundamental rights at stake for children on the move).

Više...
 
Održana završna konferencija projekta MA#ME Ispis E-mail
Utorak, 02. veljače 2016.

RODA konf. mala

Na završnoj konferenciji projekta "MA#ME koji provodi Udruga Roda, održanoj u Zagrebu 2. veljače 2016., predstavljeni su rezultati dvogodišnjega programa usmjerenog na osnaživanje zatvorenica za roditeljsku ulogu i uključivanje u tržište rada. U radu konferencije sudjelovala je i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i njezina zamjenica Maja Gabelica Šupljika, budući da je Ured pravobraniteljice za djecu od 2006. godine angažiran u području zaštite prava djece čiji su roditelji u zatvoru. Međunarodna iskustva predstavile su direktorica organizacije Children of Prisoners Europe (COPE) Liz Ayre i Kate Philbrick.

Više...
 
AZOP obilježio Europski dan zaštite podataka 28. siječnja Ispis E-mail
Četvrtak, 28. siječnja 2016.

AZOPAgencija za zaštitu podataka AZOP) svečano je obilježila Europski dan zaštite podataka 28. siječnja u Gradskom kazalištu Komedija u Zagrebu. Uz ovo kazalište, u realizaciji prigodnoga programa surađivali su i Ravnateljstvo policije – Služba za prevenciju i Sveučilište Sjever iz Varaždina. Tom je prigodom, nakon svečanih obraćanja zamjenice ravnatelja AZOP-a Dubravke Dolenc i predstavnika drugih suorganizatora svečanosti, izvedena kazališna predstava pod nazivom "Tko se to šali s imenom mojim", u izvedbi Dramskog studija Atelier iz Osijeka i režiji Ivana Kristijana Majića.

Više...
 
Sastanak pravobraniteljice s dr. Josipom Grgurićem Ispis E-mail
Utorak, 26. siječnja 2016.

GrguricU sklopu organizacijskih priprema za 5. Europsku školu socijalne pedijatrije s temom "Dijete u gradu", koja će se održati u Zagrebu od 16. do 18. lipnja 2016., pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić sastala se s prof. dr. sc. Josipom Grgurićem, članom Organizacijskog odbora te manifestacije. Prof. Grgurić predstavio je tom prilikom pravobraniteljici, njezinoj zamjenici Maji Gabelici Šupljiki i savjetnici Davorki Osmak Franjić programsku koncepciju ovogodišnje Europske škole socijalne pedijatrije. Također je pozvao pravobraniteljicu na aktivno sudjelovanje kroz izlaganje koje će u fokusu imati ostvarivanje prava djeteta na sudjelovanje u procesima donošenja odluka u zajednici.

Više...
 
U Osijeku započeo projekt "Odzvonilo je nasilju" Ispis E-mail
Subota, 23. siječnja 2016.

mladi timski radEkonomska i upravna škola u Osijeku u suradnji s udrugama Otvorena medijska grupacija, Urban fest Osijek i Centrom za kulturne djelatnosti, uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih, provodi projekt za učenike 1. i 2. razreda "Odzvonilo je nasilju". Cilj projekta je rad na prevenciji vršnjačkoga nasilja u sklopu kojeg se planira e održati više radionica koje će educirati mlade o prihvaćanju različitosti, nenasilnim načinima rješavanja sukoba i drugim temama važnim za sprečavanje ove štetne pojave.

Više...
 
Istraživanje u školama na jezicima nacionalnih manjina Ispis E-mail
Srijeda, 20. siječnja 2016.

3 D.Corkalo Biruski 20.1Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić sastala se 20. siječnja 2016. s prof. dr. Dinkom Čorkalo, koja joj je predstavila znanstvenoistraživački projekt "Integracijski procesi većine i manjine u etnički mješovitim zajednicama (IntegraNorm)", kojem je voditeljica od 1. listopada 2015. do 30. rujna 2019., a financira ga Hrvatska zaklada za znanost.

Više...
 
Međunarodno natjecanje "Osjećam se dobro – osjećam se loše" Ispis E-mail
Ponedjeljak, 18. siječnja 2016.

Ministarstvo AustrijaEuropska komisija proslijedila je Ministarstvu socijalne politike i mladih Republike Hrvatske obavijest o raspisanom međunarodnom natjecanju za kratki igrani ili animirani videospot o dječjim pravima pod geslom "Osjećam se dobro – osjećam se loše" (Feeling Good - feelin' Bad) te pozvala na pomoć u širenju te obavijesti. Na sudjelovanje u natjecanju pozvana su djeca i mladi u dobi od 10 do 25 godina. Natjecati se mogu pojedinci ili grupe djece i mladih koji snime kratki film u trajanju od 30 sekundi i pošalju ga organizatoru natjecanja do 30. travnja 2016.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 245

izvjesce 2015

najava

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

Izlozba 20.11.2015

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Banner Logo 2015 rgb med

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi:
 
turboload