HrvatskiEnglish
azanas

KALENDAR 2016.

kalendar2016naslovnica

pdfIZLOŽBA

14.jpg

Djeca kažu

3.jpg

zastitanajboljeg

DISKRIMINACIJA

csi banner

csi-red

ratifyOP3

Pravobraniteljica održala predavanje na Policijskoj akademiji Ispis E-mail
Utorak, 06. prosinca 2016.

grb akademijePravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić održala je 6. prosinca 2016. na Policijskoj akademiji u Zagrebu predavanje u sklopu Specijalističkoga tečaja o maloljetničkoj delinkvenciji i kriminalitetu na štetu mladeži i obitelji. Pravobraniteljica je polaznicima predstavila rad i ovlasti pravobranitelja za djecu, a posebice aspekte suradnje s policijom u cilju zaštite prava i interesa djece.

Više...
 
Međunarodna konferencija o "Stop programu" Ispis E-mail
Ponedjeljak, 05. prosinca 2016.

PUP sjenaU organizaciji Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež (USZM) u Zagrebu je 5. prosinca 2016. održana Prva međunarodna konferencija USZM-a o "Stop programu". Na konferenciji su strani i domaći stručnjaci govorili o alternativnim programima za prevenciju i reakciju društva na društveno neprihvatljiva ponašanja mladih kroz jačanje odgovornosti maloljetnika, uključenost žrtve, uključenost roditelja i povezivanje s lokalnom zajednicom.

Više...
 
Integrirani dan u OŠ Ljudevita Gaja u Osijeku Ispis E-mail
Petak, 02. prosinca 2016.

OsijekVeć devetu godinu zaredom, u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 2. prosinca 2016. u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Osijeku održan je integrirani dan "Pokušaj hodati u mojim cipelama". Tijekom cijeloga dana učenici su sudjelovali u 16 zanimljivih radionica u kojima su se na izravan i neizravan način promicala dječja prava, prava osoba s invaliditetom, pravo na različitost i tolerancija.

Više...
 
Predstavljeni rezultati projekta "Organizacije koje brinu" Ispis E-mail
Četvrtak, 01. prosinca 2016.

IvanaZelinaU Gradskoj vijećnici grada Sveti Ivan Zelina 1. prosinca 2016. održana je završna konferencija projekta "Organizacije koje brinu", koji uz potporu Europske unije provodi Udruga roditelja "Korak po korak". Cilj projekta je osnažiti organizacije civilnog društva u praćenju i zagovaranju dobrog upravljanja i transparentnog odlučivanja u vezi s politikama za djecu i mlade. Ostvarene rezultate predstavile su voditeljica projekta Marina Trbus i predstavnice partnerskih organizacija Centar mladih Belišće, Udruga mladih Zeline i Proanima.Kreativka iz Vukovara, a sudionicima se obratila i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić.

Više...
 
Posjet Osnovnoj školi "Eugen Kumičić" u Rijeci Ispis E-mail
Srijeda, 30. studenog 2016.

OS E.Kumicica RINa poziv ravnateljice Osnovne škole "Eugen Kumičić" u Rijeci, savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar posjetila je 30. studenoga 2016. školu te je učenicima, članovima školskog Vijeća učenika, predstavila instituciju pravobranitelja za djecu, Konvenciju o pravima djeteta i dječja prava. Susret je ostvaren kao dio aktivnosti djece u sklopu novog školskog projekta "Gradimo svjetove budućnosti", gdje učenici istražuju pojedina zanimanja živom riječju, uz pomoć vanjskih suradnika.

Više...
 
Susret sa Specijalnim izvjestiteljem UN-a o pravu na zdravlje Ispis E-mail
Utorak, 29. studenog 2016.

UN Dainius PurasTijekom svojega posjeta Hrvatskoj specijalni izvjestitelj UN-a o pravu na zdravlje Dainius Püras sastao se 29. studenoga 2016. s predstavnicima svih pravobraniteljskih institucija Republike Hrvatske. Sastanak je održan u Uredu pučke pravobraniteljice. Na sastanku su bile zamjenica pučke pravobraniteljice Tena Šimonović Einwalter i njezine savjetnice, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić sa suradnicima te predstavnik Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Više...
 
Međunarodna konferencija “Dobre prakse prikupljanja podataka o (ne)jednakosti” Ispis E-mail
Utorak, 29. studenog 2016.

razlicitost shutterstock 17164576

Centar za mirovne studije (CMS), u suradnji s Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske i Institutom za ljudska prava Ludwig Boltzmann iz Beča, organizirao je konferenciju o dobrim praksama i izazovima u prikupljanju podataka o (ne)jednakosti. Konferencija je održana 28. i 29. studenoga u Zagrebu. Konferencija je dio zajedničkih napora organizatora u podizanju kvalitete kreiranja, provedbe, praćenja i evaluacije antidiskriminacijskih politika kroz uspostavljanje platforme za prikupljanje i analizu podataka o (ne)jednakosti u Hrvatskoj te razmjenu iskustva u prikupljanju podataka u Europi.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 271

izvjesce 2015 21

MMS strategija naslovna str

COPE

strategija ve

Strategija Vijeća Europe za prava djeteta

2016. - 2021.

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi:
 
www.webcamcaptures.cc comicsbb