HrvatskiEnglish
azanas
7.jpg

Djeca kažu

1.jpg

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

csi banner

ratifyOP3

Poziv na ratifikaciju Fakultativnog protokola uz Konvenciju o pravima djeteta Ispis E-mail
Petak, 17. listopada 2014.

ratifyOP3Međunarodna koalicija Ratify OP3CRC i Posebna izaslanica Glavnog tajnika UN-a za pitanja nasilja nad djecom Marta Santos Pais uputili su državama Poziv na akciju (Call To Action On OP3), potičući ih da se uvjerljivo založe za dječja prava tako što će ratificirati Fakultativni protokol uz Konvenciju o pravima djeteta o postupku povodom pritužbi prije 25. obljetnice Konvencije o pravima djeteta, koja se obilježava 20. studenoga 2014. godine.

Više...
 
Priopćenje pravobraniteljice: Zaštitimo privatnost i dostojanstvo djece u medijima! Ispis E-mail
Petak, 17. listopada 2014.

dijete nasiljePotaknuta brojnim neprimjerenim medijskim izvještajima o slučajevima seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djece, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić obraća se javnosti priopćenjem te apelira na nakladnike, urednike i novinare da vode računa o zaštiti privatnosti i dostojanstva djece o kojoj se izvještava.

Više...
 
Održana Šesta konferencija socijalnih radnika Ispis E-mail
Petak, 17. listopada 2014.

siromastvoU Zagrebu je od 15. do 17. listopada 2014. održana VI. konferencija socijalnih radnika s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Socijalni rad u vrijeme socijalne i ekonomske krize". Konferencija je posvećena trenutačno najaktualnijoj društvenoj temi u kontekstu profesije socijalnog rada.

Više...
 
Uz Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima Ispis E-mail
Petak, 17. listopada 2014.

antitraffickingDayVladin Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i Hrvatski Crveni križ zajedno su 17. listopada 2014. organizirali Okrugli stol "Novi trendovi na području suzbijanja trgovanja ljudima", čime su obilježili Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima 18. listopada (EU Antitrafficking Day). Na skupu je sudjelovala i pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić.

Više...
 
Četvrti hrvatski kongres socijalnih pedagoga Ispis E-mail
Subota, 11. listopada 2014.

siluete razlicitostU Supetru na Braču je od 9. do 11. listopada 2014. održan 4. hrvatski kongres socijalnih pedagoga pod naslovom "Izvan granica". Kongres u organizaciji Hrvatske udruge socijalnih pedagoga i Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstva zdravlja.

Više...
 
Opatijska djeca-aktivisti posjetili pravobraniteljicu Ispis E-mail
Petak, 10. listopada 2014.

DND Forum Optaija 2Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić je 10. listopada 2014. ugostila djecu - predstavnike vijećnika Dječjeg gradskog vijeća Opatija i Dječjeg foruma Društva "Naša djeca" (DND) Opatija, među kojom je bilo i dvoje članova prve generacije Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu, zajedno s njihovim voditeljicama Sanjom Škorić i Anom Kola iz DND Opatija.

Više...
 
Otvoren Centar za promicanje mentalnog zdravlja Ispis E-mail
Petak, 10. listopada 2014.

zdravlje-biljka koja rasteU prigodi Svjetskog dana mentalnog zdravlja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo 10. listopada 2014., u sklopu Centra "Živjeti zdravo", otvoren je Centar za promicanje mentalnog zdravlja.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 193

izvjesce2013


10godina pravobraniteljstva

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

cropped-SiteHeader2014

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: