HrvatskiEnglish
azanas

kalendar naslovna

 

2.jpg

Djeca kažu

19.jpg

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

csi banner

ratifyOP3

MMS-ov sastanak – veliki planovi i očekivanja Ispis E-mail
Subota, 18. travnja 2015.

MMS svi malaPrvi ovogodišnji sastanak Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu (MMS) na nacionalnoj razini održan je 17. i 18. travnja 2015. u Donjoj Stubici. Na dvodnevnome sastanku 18 mladih savjetnika, zajedno s pravobraniteljicom Ivanom Milas Klarić i njezinim suradnicama, intenzivno su se bavili raznovrsnim temama, od problema nasilja nad djecom i vršnjačkoga nasilja, do zaštite prava djece čiji su roditelji u zatvoru te ostvarivanju zdravstvenog i građanskog odgoja u školama.

Više...
 
Suradnja s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta Ispis E-mail
Četvrtak, 16. travnja 2015.

Pravnaklinika logoDekan Pravnog fakulteta u Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Hrvoje Sikirić, voditelj Pravne klinike Pravnog fakulteta  prof. dr. sc. Alen Uzelac i pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić sklopili su 10. travnja 2015. godine u Zagrebu Okvirni sporazum o suradnji.

Više...
 
Obljetnica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Ispis E-mail
Srijeda, 15. travnja 2015.

logoERFU tjednu od 13. do 17. travnja 2015. Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (ERF) obilježava 53. obljetnicu svojega rada nizom aktivnosti vezanih uz Tjedan hrvatskog znakovnog jezika i Svjetski dan glasa, zatim afaziju i traumatske ozljede mozga, dramsku pedagogiju, predstavljanje rezultata znanstvenih i stručnih projekata ERF-a te promidžbu edukacijske rehabilitacije, logopedije i socijalne pedagogije.

Više...
 
Radionica "Izazovi inkluzivnog predškolskog odgoja u Hrvatskoj" Ispis E-mail
Petak, 10. travnja 2015.

igrom do govoraU Dječjem vrtiću  "Hlapić" u Slavonskom Brodu, 10. travnja 2015., održana je edukacijska radionica za odgojitelje "Izazovi inkluzivnog predškolskog odgoja u Hrvatskoj". Radionicu je održala savjetnica pravobraniteljice za djecu Ivona Salaj, u sklopu projekta "By playing to speaking /Igrom do govora". Projekt provodi Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu u partnerstvu s Dječjim centrom "Logos" iz Slavonskog Broda, a financira se iz IPA programa namijenjenog za integraciju skupina u nepovoljnom položaju u redoviti obrazovni sustav.

Više...
 
Posjet Općoj bolnici Zadar Ispis E-mail
Petak, 10. travnja 2015.

pedijatarSavjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Babić posjetila je 10. travnja 2015. Odjel pedijatrije, neonatologije i rodilišta Opće bolnice Zadar. Tijekom posjeta obišla je prostore odjela i razgovarala sa sanacijskom upraviteljicom bolnice, liječnicama voditeljicama odjela, glavnim sestrama odjela, odgajateljicom dječjeg vrtića te djecom koja se liječe na odjelu i njihovim roditeljima.

Više...
 
Posjet romskim naseljima na području Grada Rijeke Ispis E-mail
Četvrtak, 09. travnja 2015.

RujevicaŽeleći se upoznati s položajem i uvjetima života romskih obitelji i djece na području Grada Rijeke, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić posjetila je 9. travnja 2015. dva romska naselja na području Grada Rijeke, na Rujevici i u Mihačevoj Dragi.

Više...
 
Posjet Osnovnoj školi Škurinje u Rijeci Ispis E-mail
Četvrtak, 09. travnja 2015.

SkolaRujevicaU skladu sa svojim pravom i obvezom obilaženja ustanova u kojima su smještena djeca, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić posjetila je 9. travnja 2015. Osnovnu školu Škurinje u Rijeci. U razgovoru s ravnateljem škole Orlandom Baličevićem i školskom psihologinjom Bojanom Sudar, pravobraniteljica i njezine savjetnice Ivona Salaj i Danijela Žagar informirale su se o organizaciji odgojno-obrazovnog rada i specifičnostima u djelovanju ove škole.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 215

izvjesce 2015

katalog


10godina pravobraniteljstva

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

cropped-SiteHeader2014

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: