HrvatskiEnglish
azanas

kalendar2016naslovnica

 

1.jpg

Djeca kažu

15.jpg

zastitanajboljeg

logoEUROCHILD

csi banner

ratifyOP3

Strategija Vijeća Europe za prava djeteta predstavljena u Hrvatskom saboru Ispis E-mail
Srijeda, 04. svibnja 2016.

09.Strategija Hrv.saborOdbor za obitelj, mlade i sport, na inicijativu i u suradnji s pravobraniteljicom za djecu, predstavio je 4. svibnja 2016. novu Strategiju Vijeća Europe za prava djeteta od 2016. do 2021. Skup naslovljen "Strategija Vijeća Europe za prava djeteta od 2016. do 2021. – novi okvir i poticaj za unapređivanje prava sve djece", okupio je ključne dionike za ostvarivanje prava djece, a predsjednik Odbora Ivan Vrdoljak pozvao je na zajedničko djelovanje i suradnju u primjeni strategije, kao temeljnog alata za sustavno poboljšavanje položaja djece. Na skupu su sudjelovali predstavnici brojnih institucija, organizacija civilnog društva, akademske zajednice, stručnjaka te predstavnici djece iz Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu i Nacionalnog vijeća učenika.

Više...
 
Škola kao mjesto učenja aktivnog građanstva za roditelje i djecu Ispis E-mail
Subota, 30. travnja 2016.

Dubrovnik KPK

U Dubrovniku je 29. do 30. travnja 2016. održana konferencija "Škola kao mjesto učenja aktivnog građanstva za roditelje i djecu", u organizaciji Europskog udruženja roditelja EPA (European Parents' Association) i Udruge roditelja "Korak po korak". Pedesetak predstavnika udruga roditelja iz Švedske, Estonije, Austrije, Italije, Španjolske, Hrvatske i drugih zemalja okupilo se kako bi razmotrili postojeće načine i primjere dobre prakse suradnje roditelja i odgojno-obrazovnih ustanova. Na skupu je izlagala i pravobraniteljica Ivana Milas Klarić.

Više...
 
Sastanak s ravnateljicama osnovnih škola u Dubrovniku Ispis E-mail
Petak, 29. travnja 2016.

pravobraniteljica MilasKlaric 1Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić održala je 29. travnja 2016. u Dubrovniku edukativni tematski sastanak s ravnateljicama i stručnim službama osnovnih škola na gradskom području, predstavnicima Vijeća za prevenciju kriminaliteta te drugim zainteresiranim stručnjacima. Sastanak je organizirao Upravni odjel za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, a na inicijativu zamjenice gradonačelnika Tatjane Šimac Bonačić.

Više...
 
Rasprava o medijskoj kulturi u reformi obrazovanja Ispis E-mail
Četvrtak, 28. travnja 2016.

medijska kulturaUdruga za promicanje vizualne kulture OPA i Hrvatski filmski savez organizirali su 28. travnja 2016. Okrugli stol "Medijska kultura u reformi odgoja i obrazovanja". Stručna i javna rasprava o prijedlogu Cjelovite kurikularne reforme potaknule su ih da okupe nastavnike i voditelje različitih medijskih programa za djecu i druge zainteresirane, kako bi raspravili o sadržajima i mjestu medijske kulture u prijedlozima kurikuluma Umjetničkog područja, kao i u predmetnim kurikulumima Hrvatskog jezika, Likovne kulture i Likovne umjetnosti.

Više...
 
Četrdeset godina emisije „Zašto tako“ Ispis E-mail
Srijeda, 27. travnja 2016.

VisnjaBiti 40 g web malaJavnim snimanjem radijske emisije „Zašto tako“ 27. travnja 2016., u studiju „Zvonimir Bajsić“ na Hrvatskoj radioteleviziji, svečano je proslavljen nesvakidašnji jubilej – 40 godina emisije koju je osmislila i uspješno realizirala svih ovih godina urednica, autorica i voditeljica Višnja Biti. Emisija koja je od samog početka davala glas djeci i omogućila im da iznose svoja mišljenja potvrdila se tijekom godina kao snažni promotor prava djece.

Više...
 
Škola o zaštiti od obiteljskog nasilja – za buduće pravnike Ispis E-mail
Srijeda, 27. travnja 2016.

zlostavljanje zanemarivanjeU organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Osijeku, od 25. do 29. travnja 2016. održava se Škola o zaštiti od obiteljskog nasilja za studente prava iz Osijeka, Zagreba, Beograda, Niša i Sarajeva. Tijekom cijelog tjedna studentima o zaštiti od obiteljskog nasilja govore profesori s pravnih fakulteta iz Osijeka, Beograda i Niša te brojni stručnjaci praktičari – odvjetnici, suci općinskog i prekršajnog suda, državni odvjetnici, djelatnici policije i centara za socijalnu skrb, Ministarstva socijalne politike i mladih te udruga. Među njima je bila i savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović, koja je 27. travnja 2016. Održala izlaganje "Pravo djeteta na zaštitu od nasilja u obitelji".

Više...
 
U Splitu održana konferencija "Nasilje nad djecom" Ispis E-mail
Srijeda, 27. travnja 2016.

ELSA SplitEuropska udruga studenata prava ELSA Split u suradnji sa studentskim zborom Pravnog fakulteta organizirala je u Splitu 26. i 27. travnja konferenciju pod naslovom "Nasilje nad djecom". Na konferenciji je sudjelovalo oko 150 studenata Splitskog sveučilišta. Među brojnim predavačima, stručnjacima za zaštitu prava djece, bila je i savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Babić koja je održala predavanje "Zaštita djece od svakog oblika nasilja u raskoraku između propisa i prakse".

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 253

izvjesce 2015 21

najava

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

Izlozba 20.11.2015

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Banner Logo 2015 rgb med

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi:
 
turboload