HrvatskiEnglish
azanas
14.jpg

Djeca kažu

9.jpg

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

csi banner

ratifyOP3

Učenički projekt o nasilju u adolescentskim vezama Ispis E-mail
Petak, 23. siječnja 2015.

nasilje teenU okviru Projekta građanin, koji u obliku izvannastavnih aktivnosti provode u svojoj školi, učenice Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića u Osijeku posjetile su 23. siječnja 2015. osječki ured pravobraniteljice za djecu. Učenice Ika Josipa Babić i Marina Lukić, sa školskom pedagoginjom Gordanom Popović, predstavile su savjetnici pravobraniteljice za djecu Sanji Vladović svoj rad u okviru teme "Nasilne teen veze su bez veze".

Više...
 
Prva Godišnja konferencija o školskoj medijaciji Ispis E-mail
Četvrtak, 22. siječnja 2015.

skolska konfa malaForum za slobodu odgoja organizirao je 22. siječnja 2015., u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, prvu Godišnju konferencija o školskoj medijaciji. Program medijacije pomaže učenicima u mirnom rješavanju sukoba, a provodi se u mnogim školama. Sudionike konferencije uvodno su pozdravili pomoćnik Ministra znanosti, obrazovanja i sporta Staša Skenžić, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i predsjednica Upravnog odbora Foruma za slobodu odgoja Vesna Mihoković Puhovski.

Više...
 
Rasprava o novom pravilniku o zaštiti djece od štetnih TV-sadržaja Ispis E-mail
Četvrtak, 22. siječnja 2015.

Djeca i TV PCAgencija za elektroničke medije je u suradnji s UNICEF-ovim uredom za Hrvatsku 22. siječnja organizirala raspravu o prijedlogu novog Pravilnika o zaštiti maloljetnika. Nastavak je to suradnje ovih dviju institucija na zaštiti prava djece u medijima i poticanju medijske pismenosti roditelja i djece, kao i jačanju svijesti o dobrobiti djece među nakladnicima i medijskim djelatnicima. Tom je prilikom predstavljeno i istraživanje o tome kako djeca gledaju televiziju i koliko roditelji utječu na to.

Privitci:
DatotekaOpisi
Download datoteke (infografika_gledanje TVa_FIN-1.pdf)Kako djeca gledaju TV-program?  
Više...
 
Okrugli stol "Zatvorenice majke: Perspektiva" Ispis E-mail
Utorak, 20. siječnja 2015.

Okrugli stol pravobraniteljica Zajednički Okrugli stol Udruge RODA i pravobraniteljice za djecu, pod naslovom "Zatvorenice majke: Perspektiva", okupio je 20. siječnja 2015. u Maloj kući dječjih prava pedesetak sudionika, predstavnika brojnih institucija iz sustava socijalne skrbi, pravosuđa i drugih te studenata i profesora. Nakon pozdrava pravobraniteljice Ivane Milas Klarić, izvršna direktorica Udruge RODA Ivana Zanze predstavila je projekt "MA#ME - Osnaživanje zatvorenica za roditeljsku ulogu i uključivanje na tržište rada", a uvodno izlaganje o pravima i položaju djece zatvorenica održala je zamjenica pravobraniteljice Maja Gabelica Šupljika.

Više...
 
Najava: Okrugli stol o majkama zatvorenicama Ispis E-mail
Petak, 16. siječnja 2015.

Malo dijete iza resetakaU Maloj kući dječjih prava, u utorak, 20. siječnja 2015., održat će se Okrugli stol pod nazivom "Zatvorenice majke: Perspektiva", koji organizira udruga RODA u suradnji s Uredom pravobraniteljice za djecu. Okrugli stol počet će u 10 sati.

Više...
 
Priopćenje u povodu odluke Ustavnog suda kojom se suspendira Obiteljski zakon iz 2014. Ispis E-mail
Utorak, 13. siječnja 2015.

logo 1Iznimno zabrinuta zbog odluke Ustavnog suda o suspendiranju cijelog Obiteljskog zakona, koji je na snazi od 1. rujna 2014., pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić obraća se javnosti priopćenjem. Ne dovodeći u pitanje ovlast Ustavnoga suda za ocjenu ustavnosti toga zakona, pravobraniteljica za djecu, u skladu sa svojim ovlastima i obvezama koje proizlaze iz Zakona o pravobranitelju za djecu, upozorava na izuzetno opasne posljedice za prava djece u Republici Hrvatskoj, koje bi mogle uslijediti.

Više...
 
Seminar studenata pedagogije u Maloj kući dječjih prava Ispis E-mail
Utorak, 13. siječnja 2015.

StudenticeStudenti završne godine diplomskog studija pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu došli su 13. siječnja 2015. u Malu kuću dječjih prava kako bi prikazali pravobraniteljici Ivani Milas Klarić kreativna didaktička sredstva, igre i igračke, koje su sami osmislili i izradili kako bi djeci pomogli da usvoje i utvrde znanja o pravima djeteta.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 207

izvjesce2013


10godina pravobraniteljstva

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

cropped-SiteHeader2014

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: