HrvatskiEnglish
azanas

KALENDAR 2016.

kalendar2016naslovnica

pdfIZLOŽBA

2.jpg

Djeca kažu

10.jpg

zastitanajboljeg

DISKRIMINACIJA

csi banner

ratifyOP3

Pravobraniteljica s učenicima Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci Ispis E-mail
Ponedjeljak, 26. rujna 2016.

SPURPravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić posjetila je 26. rujna 2016. Školu za primijenjenu umjetnost u Rijeci kako bi se sastala s učenicima koji će sudjelovati u izradi Kalendara "Poznajem i poštujem dječja prava" za 2017. godinu. Nakon uspješne suradnje ostvarene proteklih godina sa zagrebačkom Školom za primijenjenu umjetnost i dizajn i Školom likovnih umjetnosti u Splitu, ove godine će mladi Riječani svojim ilustracijama pridonijeti da se poruke Konvencije o pravima djeteta približe djeci i mladima.

Više...
 
Konferencija o podršci žrtvama kaznenih djela Ispis E-mail
Petak, 23. rujna 2016.

PravosudjeU okviru projekta "Ciljana i rana procjena potreba i podrška žrtvama kaznenih djela", koji provodi Hrvatski pravni centar u partnerstvu s Ministarstvom pravosuđa i Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, u Zagrebu je 22. i 23. rujna 2016. održana konferencija: "Žrtve kaznenih djela - unapređenje sustava zaštite kroz individualiziranu procjenu potreba". Na konferenciji su predstavljeni noviji reformski zahvati poduzeti u cilju jačanja procesnih prava i položaja žrtve kaznenih djela u kaznenim postupcima, sukladno zahtjevima Direktive 2012/29EU EU parlamenta i Vijeća o uspostavi minimalnih standarda za prava, potporu i zaštitu žrtava kaznenih djela.

Više...
 
Posjet Zavodu za dječju i adolescentnu psihijatriju KBC-a Osijek Ispis E-mail
Četvrtak, 22. rujna 2016.

Udomiteljica i djecakSavjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović posjetila je 22. rujna 2016. Zavod za dječju i adolescentnu psihijatriju KBC-a Osijek. Tom je prilikom obišla prostor Zavod te razgovarala s njegovom pročelnicom doc. dr. sc. Katarinom Dodig Ćurković, kao i s djecom koja su zatečena na liječenju u stacionaru i dnevnoj bolnici. Nakon obilaska, održan je sastanak s ravnateljem KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željkom Zubčićem i pomoćnicom ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor prof. dr. sc. Jasminkom Milas-Ahić, u vezi s unapređivanjem prostornih uvjeta Zavoda.

Više...
 
Posjet Prihvatilištu za tražitelje azila u Kutini Ispis E-mail
Srijeda, 21. rujna 2016.

KutinaAzil

U sklopu redovitih obilazaka institucija u kojima su smještena djeca, savjetnice pravobraniteljice za djecu Lidija Petrović i Gordana Filipović obišle su 21. rujna 2016. Prihvatilište za tražitelje azila u Kutini. Riječ je o ustanovi otvorenog tipa u koju se smještavaju ranjive skupine tražitelja azila u Hrvatskoj: djeca bez pratnje roditelja ili članova obitelji, obitelji s djecom i trudnice.

Više...
 
Predstavljeni rezultati istraživanja ESPAD 2015. Ispis E-mail
Utorak, 20. rujna 2016.

Espad2016U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo 20. rujna 2016. predstavljeni su rezultati Europskog istraživanja o pušenju, pijenju alkohola i uzimanju droga među učenicima u dobi od 15 i 16 godina "The European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs (ESPAD2015)". ESPAD je međunarodno istraživanje koje se od 1995. godine provodi svake četvrte godine u europskim zemljama, s ciljem prikupljanja međunarodno usporedivih podataka o pušenju duhana, pijenju alkohola i uporabi psihoaktivnih droga te identificiranja i sagledavanja čimbenika koji utječu na takvo ponašanje mladih.

Više...
 
Stručni skup za voditelje školskih preventivnih programa Ispis E-mail
Srijeda, 14. rujna 2016.

djeca na pocetkuskoleU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, od 12. do 14. rujna 2016. u Varaždinskim Toplicama održan je stručni skup za psihologe i socijalne pedagoge – stručne suradnike i voditelje preventivnih programa u osnovnim i srednjim školama. Znanstvenici s učiteljskih fakulteta, te studija psihologije i socijalne pedagogije na plenarnim predavanjima stručnjake su upoznali s novim spoznajama i istraživanjima te mogućnostima njihove implementacije u praksi.

Više...
 
Prehrana djece u vrtićima i školama Ispis E-mail
Srijeda, 14. rujna 2016.

OmanNa inicijativu "Prijatelja životinja" - udruge za zaštitu i prava životinja, 14. rujna 2016. održan je sastanak na kojem su predstavnici Udruge Luka Oman i Vlatka Balaš upoznali pravobraniteljicu za djecu Ivanu Milas Klarić s poteškoćama na koje nailaze roditelji u nastojanjima da se njihovoj djeci u javnim institucijama - dječjim vrtićima i školama - omogući veganska i vegetarijanska prehrana. Naveli su i primjere dobre prakse. Pravobraniteljica je predstavnike Udruge izvijestila o dosadašnjim aktivnostima i inicijativama institucije Pravobranitelja za djecu, vezanim uz osiguravanje pravilne prehrane djece u odgojno-obrazovnim ustanovama u kojima provode veliki dio dana.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 262

izvjesce 2015 21

COPE

csi-red

strategija ve

Strategija Vijeća Europe za prava djeteta

2016. - 2021.

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi:
 
www.webcamcaptures.cc