HrvatskiEnglish
azanas

kalendar2016naslovnica

 

16.jpg

Djeca kažu

17.jpg

zastitanajboljeg

logoEUROCHILD

csi banner

ratifyOP3

Domagoj Topić dobitnik nagrade "Luka Ritz" Ispis E-mail
Četvrtak, 23. lipnja 2016.

Domagoj mzosU Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta 23. lipnja 2016. svečano je dodijeljena ovogodišnja nagrada "Luka Ritz" koja simbolizira borbu protiv nasilja među mladima, a dobio ju je Domagoj Topić, učenik trećeg razreda Gimnazije Sesvete, a ujedno i vrlo aktivan član Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu.

Više...
 
Europska škola socijalne pedijatrije "Dijete u gradu" Ispis E-mail
Petak, 17. lipnja 2016.

Pedijatrijska skola Ivana 2016Pravobraniteljice za djecu Ivana Milas Klarić sudjelovala je 16. lipnja 2016. u Zagrebu u radu pete po redu Europske škole socijalne pedijatrije pod nazivom "Dijete u gradu", koja je održana od 16. do 18. lipnja u organizaciji Međunarodnog društva za socijalnu pedijatriju (International Society for Social Pediatrics and Child Health), Europske mreže gradova prijatelja djece (European Network Child Friendly Cities), Središnjeg koordinacijskog odbora akcije "Gradovi – općine prijatelji djece", Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Centra za zdravlje djece.

Više...
 
Velikogorički EU projekt "Svako dijete ima pravo na obrazovanje" Ispis E-mail
Četvrtak, 16. lipnja 2016.

Velika Gorica EUprojektU Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici 16. lipnja 2016. održana je završna konferencija EU projekta "Svako dijete ima pravo na obrazovanje", zahvaljujući kojem je 66 učenika iz Velike Gorice ostvarilo svoje pravo na inkluzivno obrazovanje uz pomoćnika u nastavi. Nositelj projekta je Grad Velika Gorica, u partnerstvu s ukupno osam škola, a financiranje je osigurano iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014. - 2020.

Više...
 
Neprihvaćanje Izvješća pravobraniteljice napad je na neovisnost institucije Ispis E-mail
Petak, 10. lipnja 2016.

 

logo 1Zastupnici Hrvatskoga sabora raspravljali su 9. i 10. lipnja 2016. o Izvješću o radu pravobraniteljice za djecu za 2015. godinu, nakon što se o njemu očitovala Vlada RH i Odbor za obitelj, mlade i sport koji je predložio da se Izvješće prihvati. Međutim, taj prijedlog nije prihvaćen u Hrvatskome saboru, budući da je, od 129 zastupnika, za njega glasovalo 56, protiv je bilo 64, a suzdržanih devet.

Više...
 
Posjet Katoličkoj osnovnoj školi "Josip Pavlišić" u Rijeci Ispis E-mail
Utorak, 07. lipnja 2016.

Rijeka OSU skladu s pravom i obvezom Pravobranitelja za djecu da obilazi ustanove u kojima su djeca smještena ili privremeno borave, savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar posjetila je 2. lipnja 2016. Katoličku osnovnu školu "Josip Pavlišić" u Rijeci. Školu je 2015. godine osnovala Riječka nadbiskupija te prva generacija od 26 upisanih učenika u dva razredna odjela upravo završava prvi razred.

Više...
 
Obilazak Salezijanske klasične gimnazije u Rijeci Ispis E-mail
Ponedjeljak, 06. lipnja 2016.

SalezijanciLogoU sklopu redovitih obilazaka odgojno-obrazovnih ustanova, 6. lipnja 2016. savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar posjetila je Salezijansku klasičnu gimnaziju – s pravom javnosti u Rijeci. Školu je 1992. osnovala Hrvatska salezijanska provincija, kao ustanovu koja obavlja djelatnosti srednjeg školstva i ostvaruje gimnazijski program klasičnoga tipa.

Više...
 
Lipanjska paneuropska kampanja za djecu čiji su roditelji u zatvoru Ispis E-mail
Ponedjeljak, 06. lipnja 2016.

Not my Crime 2016Već šest godina europska mreža organizacija Djeca zatvorenika Europe (Children of prisoners Europe – COPE) početkom lipnja pokreće i koordinira kampanju pod nazivom "Zločin nije moj, ali kazna ipak jest!" (Not my crime, still my sentence), s ciljem poboljšanja života djece čiji su roditelji u zatvoru i jačanja javne svjesnosti o njihovim potrebama i pravima. U početku zamišljena kao Europski tjedan djece čiji su roditelji u zatvoru, od prošle godine prerasla je u kampanju koja traje cijeli mjesec lipanj. Kampanja uključuje niz aktivnosti, kako unutar zatvorskoga sustava, tako i u sustavima koji se skrbe o djeci te u najširoj javnosti. Ovoj kampanji svake godine se pridružuje i Ured pravobraniteljice za djecu Republike Hrvatske, kao član COPE mreže, pozivajući na osiguranje što bolje zaštite i podrške za djecu zatvorenika.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 257

izvjesce 2015 21

cope godisnja konferencijacope conference

Not my Crime 2016

Izlozba 20.11.2015

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi:
 
turboload