HrvatskiEnglish
azanas

kalendar naslovna

 

18.jpg

Djeca kažu

22.jpg

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

csi banner

ratifyOP3

Posjet Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar Ispis E-mail
Petak, 27. ožujka 2015.

VukovarIMG 1494Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić je, na poziv ravnatelja Zorana Šanguta, 27. ožujka 2015. posjetila Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar. Pravobraniteljicu su uz ravnatelja, pozdravili i zamjenica ravnatelja Tamara Mudri, kao i pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske. U izuzetno sadržajnom i nadasve toplom dočeku, domaćini su pravobraniteljicu upoznali s pilot projektom "Posjet Vukovaru učenika 8. razreda".

Više...
 
Priopćenje za javnost u povodu izjave Mladena Bajića o izvanbračnoj djeci Ispis E-mail
Četvrtak, 26. ožujka 2015.

ClipboardOSIJEK1Pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić najoštrije osuđuje izjavu gospodina Mladena Bajića, bivšeg glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske i kandidata za suca Ustavnog suda Republike Hrvatske, u dijelu koji se odnosi na karakteriziranje izvanbračne djece kao one koju „nitko ne voli“. Izjava je dana, u postupku pred saborskim Odborom za Ustav, Poslovnik i politički sustav, u proceduri odlučivanja o kandidatima za Ustavni sud.

Više...
 
Priopćenje u vezi s osiguravanjem besplatne prehrane djeci iz socijalno ugroženih obitelji Ispis E-mail
Četvrtak, 19. ožujka 2015.

logo 1U povodu reakcije udruga okupljenih u Platformi 112 na prva dva prioritetna područja istaknuta u Pozivu za prijavu projekata usmjerenih borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti Ministarstva socijalne politike i mladih, pravobraniteljica za djecu daje sljedeće priopćenje:

Više...
 
Sastanak sa stručnjacima GRETA-e Ispis E-mail
Ponedjeljak, 09. ožujka 2015.

siromastvoNa inicijativu Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, u Uredu pravobraniteljice za djecu 9. ožujka 2015. održan je sastanak s predstavnicima stručne skupine Vijeća Europe za suzbijanje trgovanja ljudima - GRETA (Group of experts on action against trafficking in human beings) koja, prema odredbama Konvencije VE o suzbijanju trgovanja ljudima, prati provođenje Konvencije. S potpredsjednikom stručne skupine Helmutom Saxom te članicom skupine Gulnarom Shahinian i predstavnikom tajništva Vijeća Europe Geraldom Dunnom razgovarale su zamjenica pravobraniteljice za djecu Ester Radmilo i savjetnica Gordana Filipović.

Više...
 
Dani antifašizma u Opatiji Ispis E-mail
Petak, 06. ožujka 2015.

OpatijaUABAU organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Opatije i Gimnazije Eugena Kumičića Opatija, u Vili Antonio u Opatiji 6. ožujka 2014. održana je tribina "Djeca-žrtve rata" u sklopu Šestih dana antifašizma u Opatiji.

Više...
 
Predstavnici MMS-a na projekciji filma o bullyingu Ispis E-mail
Srijeda, 04. ožujka 2015.

regretU kinu Europa u Zagrebu, u organizaciji Festivala o pravima djece i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, 4. ožujka 2015. održana je projekcija nagrađivanog nizozemskog filma o vršnjačkome nasilju "Jel ti žao?". Film, koji je u Zagrebu prvi puta prikazan u sklopu 6. izdanja Festivala o pravima djece u studenome 2014., pogledalo je ovom prilikom oko 500 srednjoškolaca iz 18. gimnazije i iz Opće privatne gimnazije u Zagrebu. Nakon odgledanog filma uslijedila je rasprava o bullyingu u školi.

Više...
 
Vukovar: Konferencija "Integrirano i interkulturalno obrazovanje u Europi" Ispis E-mail
Nedjelja, 01. ožujka 2015.

vukovarU okviru projekta "Interkulturalno obrazovanje za integrirane zajednice" u Vukovaru je od 28. veljače do 1. ožujka 2015. održana konferencija "Integrirano i interkulturalno obrazovanje u Europi". Konferenciju je organizirao Nansen dijalog centar iz Osijeka, koji ovaj projekt provodi u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Korak po korak iz Zagreba i u suradnji s Učiteljskim fakultetom u Osijeku. Projekt je financiran sredstvima Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 212

izvjesce2013

katalog


10godina pravobraniteljstva

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

cropped-SiteHeader2014

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: