HrvatskiEnglish
azanas
15.jpg

Djeca kažu

8.jpg

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

csi banner

ratifyOP3

Priopćenje pravobraniteljice: Zaštitimo privatnost i dostojanstvo djece u medijima! Ispis E-mail
Petak, 17. listopada 2014.

dijete nasiljePotaknuta brojnim neprimjerenim medijskim izvještajima o slučajevima seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djece, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić obraća se javnosti priopćenjem te apelira na nakladnike, urednike i novinare da vode računa o zaštiti privatnosti i dostojanstva djece o kojoj se izvještava.

Više...
 
Uz Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima Ispis E-mail
Petak, 17. listopada 2014.

antitraffickingDayVladin Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i Hrvatski Crveni križ zajedno su 17. listopada 2014. organizirali Okrugli stol "Novi trendovi na području suzbijanja trgovanja ljudima", čime su obilježili Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima 18. listopada (EU Antitrafficking Day). Na skupu je sudjelovala i pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić.

Više...
 
Četvrti hrvatski kongres socijalnih pedagoga Ispis E-mail
Subota, 11. listopada 2014.

siluete razlicitostU Supetru na Braču je od 9. do 11. listopada 2014. održan 4. hrvatski kongres socijalnih pedagoga pod naslovom "Izvan granica". Kongres u organizaciji Hrvatske udruge socijalnih pedagoga i Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstva zdravlja.

Više...
 
Opatijska djeca-aktivisti posjetili pravobraniteljicu Ispis E-mail
Petak, 10. listopada 2014.

DND Forum Optaija 2Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić je 10. listopada 2014. ugostila djecu - predstavnike vijećnika Dječjeg gradskog vijeća Opatija i Dječjeg foruma Društva "Naša djeca" (DND) Opatija, među kojom je bilo i dvoje članova prve generacije Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu, zajedno s njihovim voditeljicama Sanjom Škorić i Anom Kola iz DND Opatija.

Više...
 
Priručnik "Pravo na sjećanje" Ispis E-mail
Petak, 10. listopada 2014.

RighttorememberOdjel za mlade Vijeća Europe, u sklopu aktivnosti Akcijskog plana romske mladeži, dovršio je i objavio priručnik "Pravo na sjećanje" za poučavanje mladih o genocidu počinjenom nad Romima (Right to Remember - A handbook for education with young people on the Roma Genocide).

Više...
 
Obilasci ustanova za djecu u Kninu Ispis E-mail
Četvrtak, 09. listopada 2014.

beba c-bU sklopu redovitih obilazaka ustanova u kojima borave djeca, savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Babić posjetila je 9. listopada 2014. odjel pedijatrije i rodilište Opće bolnice "Hrvatski ponos" Knin i Dječji vrtić "Cvrčak" te se susrela s predstavnicima Grada Knina.

Više...
 
Predstavljen UNICEF-ov program "Rastimo zajedno PLUS" Ispis E-mail
Utorak, 07. listopada 2014.

rastimo zajedno06Ured UNICEF-a za Hrvatsku predstavio je 7. listopada u Zagrebu program radionica s roditeljima djece s teškoćama u razvoju pod nazivom "Rastimo zajedno PLUS". Program je nastao na temelju iskustava, načela i vrijednosti programa "Rastimo zajedno", koji UNICEF provodi od 2008. godine u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Ministarstvom socijalne politike i mladih, uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 192

izvjesce2013


10godina pravobraniteljstva

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

cropped-SiteHeader2014

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: