HrvatskiEnglish
azanas

kalendar naslovna

 

7.jpg

Djeca kažu

1.jpg

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

csi banner

ratifyOP3

Obljetnica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Ispis E-mail
Srijeda, 15. travnja 2015.

logoERFU tjednu od 13. do 17. travnja 2015. Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (ERF) obilježava 53. obljetnicu svojega rada nizom aktivnosti vezanih uz Tjedan hrvatskog znakovnog jezika i Svjetski dan glasa, zatim afaziju i traumatske ozljede mozga, dramsku pedagogiju, predstavljanje rezultata znanstvenih i stručnih projekata ERF-a te promidžbu edukacijske rehabilitacije, logopedije i socijalne pedagogije.

Više...
 
Radionica "Izazovi inkluzivnog predškolskog odgoja u Hrvatskoj" Ispis E-mail
Petak, 10. travnja 2015.

igrom do govoraU Dječjem vrtiću  "Hlapić" u Slavonskom Brodu, 10. travnja 2015., održana je edukacijska radionica za odgojitelje "Izazovi inkluzivnog predškolskog odgoja u Hrvatskoj". Radionicu je održala savjetnica pravobraniteljice za djecu Ivona Salaj, u sklopu projekta "By playing to speaking /Igrom do govora". Projekt provodi Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu u partnerstvu s Dječjim centrom "Logos" iz Slavonskog Broda, a financira se iz IPA programa namijenjenog za integraciju skupina u nepovoljnom položaju u redoviti obrazovni sustav.

Više...
 
Posjet Općoj bolnici Zadar Ispis E-mail
Petak, 10. travnja 2015.

pedijatarSavjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Babić posjetila je 10. travnja 2015. Odjel pedijatrije, neonatologije i rodilišta Opće bolnice Zadar. Tijekom posjeta obišla je prostore odjela i razgovarala sa sanacijskom upraviteljicom bolnice, liječnicama voditeljicama odjela, glavnim sestrama odjela, odgajateljicom dječjeg vrtića te djecom koja se liječe na odjelu i njihovim roditeljima.

Više...
 
Posjet romskim naseljima na području Grada Rijeke Ispis E-mail
Četvrtak, 09. travnja 2015.

RujevicaŽeleći se upoznati s položajem i uvjetima života romskih obitelji i djece na području Grada Rijeke, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić posjetila je 9. travnja 2015. dva romska naselja na području Grada Rijeke, na Rujevici i u Mihačevoj Dragi.

Više...
 
Posjet Osnovnoj školi Škurinje u Rijeci Ispis E-mail
Četvrtak, 09. travnja 2015.

SkolaRujevicaU skladu sa svojim pravom i obvezom obilaženja ustanova u kojima su smještena djeca, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić posjetila je 9. travnja 2015. Osnovnu školu Škurinje u Rijeci. U razgovoru s ravnateljem škole Orlandom Baličevićem i školskom psihologinjom Bojanom Sudar, pravobraniteljica i njezine savjetnice Ivona Salaj i Danijela Žagar informirale su se o organizaciji odgojno-obrazovnog rada i specifičnostima u djelovanju ove škole.

Više...
 
Svjetski dan Roma obilježen u Hrvatskome saboru Ispis E-mail
Srijeda, 08. travnja 2015.

Romi.SaborU Hrvatskome saboru  je 8. travnja svečano obilježen Svjetski dan Roma, koji su tom prilikom svim Romima i Romkinjama u Hrvatskoj čestitali predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović. Nazočnima se obratio i zastupnik romske nacionalne manjine u Hrvatskome saboru Veljko Kajtazi te predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH Aleksandar Tolnauer. Svečanosti je nazočila i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić.

Više...
 
Okrugli stol "Suradnja zatvorskog sustava RH s organizacijama civilnog društva" Ispis E-mail
Srijeda, 08. travnja 2015.

Zatvori.okr.st.8.4.2015.HinaU Ministarstvu pravosuđa, u organizaciji Uprave za zatvorski sustav, 8. travnja 2015. održan je Okrugli stol "Suradnja zatvorskog sustava Republike Hrvatske s organizacijama civilnog društva". Ministar pravosuđa Orsat Miljenić  u svojoj uvodnoj riječi naglasio je napore otvaranja zatvorskog sustava prema organizacijama civilnog društva i razvijanju međuresorne suradnje, prepoznajući pritom potencijal organizacija civilnog društva, ali i važnost zajedništva i komplementarnog djelovanja svih dionika zainteresiranih za funkcioniranje zatvorskog sustava, kao i važnost prilagođavanja promjenama i novim potrebama unutar sustava.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 214

izvjesce 2015

katalog


10godina pravobraniteljstva

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

cropped-SiteHeader2014

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: