HrvatskiEnglish
azanas
17.jpg

Djeca kažu

12.jpg

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

csi banner

ratifyOP3

Djeca iz domova Karmelićanki BSI posjetila pravobraniteljicu Ispis E-mail
Ponedjeljak, 24. studenog 2014.

DomLESKOVEC2014Obilježavajući 25. obljetnicu Konvencije o pravima djeteta pravobraniteljica Ivana Milas Klarić pozvala je u goste djecu iz zagrebačkih dječjih domova Karmelićanki BSI u Hrvatskom Leskovcu i na Vrhovcu. Skupina u kojoj je bilo 14 djece od rane školske do srednjoškolske dobi sastala se s njom u Maloj kući dječjih prava 24. studenoga 2014.

Više...
 
Posjet inozemnih pravosudnih dužnosnika Ispis E-mail
Četvrtak, 20. studenog 2014.

pravosudni duznosniciU sklopu programa AIAKOS, u Uredu pravobraniteljice za djecu 20. studenoga održan je sastanak s tužiteljima iz Njemačke i Francuske koji sudjeluju u programu razmjene vježbenika i mladih pravosudnih dužnosnika Europske mreže pravosudnih centara. Posjet je organizirala Pravosudna akademija.

Više...
 
Učenička debata o Konvenciji o pravima djeteta Ispis E-mail
Četvrtak, 20. studenog 2014.

Debata 1U povodu 25. obljetnice donošenja Konvencije o pravima djeteta, na Međunarodni dan dječjih prava 20. studenoga, u Uredu pravobraniteljice za djecu, u Maloj kući dječjih prava, održana je debata koju je majstorski izveo Debatni klub "Bušmani" zagrebačke Druge gimnazije. Afirmacijska i negacijska ekipa raspravljale su o tome je li Konvencija ispunila svoju ulogu u Hrvatskoj i obje su bile jako uvjerljive.

Više...
 
Prigodni susreti u osječkom uredu pravobraniteljice Ispis E-mail
Četvrtak, 20. studenog 2014.

OSIJEK 2014-11-19 10.40.24I ured pravobraniteljice za djecu u Osijeku posebnim je aktivnostima obilježio 25. godišnjicu Konvencije o pravima djeteta i Međunarodni dan prava djeteta. Tako su savjetnici pravobraniteljice Sanja Vladović i Darko Laksar 19. i 20. studenoga 2014. ugostili učenike Osnovne škole Višnjevac i učenike Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark u Osijeku te su se sastali s ravnateljicom Doma za djecu Klasje.

Više...
 
Dodijeljena Nagrada za promicanje prava djeteta u 2014. Ispis E-mail
Četvrtak, 20. studenog 2014.

svecana dodjela nagrada za promicanje prava djeteta u 2014 godini span4U Ministarstvu socijalne politike i mladih 20. studenoga 2014. održana je svečanost u povodu dodjele Nagrade za promicanje prava djeteta u 2014. godini. Nagradu za životno djelo dobila je istaknuta psihologinja iz Zagreba Gorana Hitrec, a dodijeljene su čak tri Godišnje nagrade koje su dobili: sutkinja iz Zagreba Lana Petö Kujundžić, medicinska sestra iz Šibenika Majda Ivanda i volonter Društva Naša djeca iz Vinkovaca Mario Perković.

Više...
 
Izložba "25 godina Konvencije o pravima djeteta – Koliko je poznajemo i poštujemo?" Ispis E-mail
Srijeda, 19. studenog 2014.

naslovnicaPravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, zajedno s učenicima Grafičkog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, obilježava 25. obljetnicu Konvencije o pravima djeteta izložbom koja prikazuje njihovo viđenje značenja ovoga međunarodnog pravnog dokumenta. Izložba pod naslovom "25 godina Konvencije o pravima djeteta – Koliko je poznajemo i poštujemo?" svečano je otvorena u srijedu, 19. studenoga, u Uredu pravobraniteljice za djecu, u prostoru Male kuće dječjih prava.

Više...
 
Suradnja s udrugom Roda Ispis E-mail
Utorak, 18. studenog 2014.

Rode.studeni2014U Uredu pravobraniteljice za djecu 18. studenoga 2014. zamjenica pravobraniteljice Maja Gabelica Šupljika sastala se s voditeljicom projekta "Ma≠Me – Osnaživanje zatvorenica za roditeljsku ulogu i uključivanje na tržište rada“ Ivanom Zanze i Ivom Gorenc Stern iz udruge Roda. Tom prilikom razgovarale su o provođenju navedenoga projekta, o izradi stručne analize o europskim praksama, o akcijama za unapređivanje prostora za dječje posjete roditeljima koji su u zatvorima, kao i o predstojećim aktivnostima iz projekta.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 198

izvjesce2013


10godina pravobraniteljstva

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

cropped-SiteHeader2014

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: