HrvatskiEnglish
azanas
2.jpg

Djeca kažu

17.jpg

COPE

Pravobranitelj za djecu Republike Hrvatske član je organizacije COPE – Children of Prisoners Europe

csi banner

ratifyOP3

Kako spriječiti rano napuštanje školovanja Ispis E-mail
Srijeda, 22. listopada 2014.

PragmaSudionici Skupa 3Udruga Pragma organizirala je 22. listopada 2014. u Novinarskom domu u Zagrebu stručni skup i promociju publikacije „Potpora mladima, roditeljima i stručnjacima - sprječavanje ranog napuštanja školovanja“. Cilj skupa bio je upoznati roditelje, stručnjake i donositelje političkih odluka s problemom ranog napuštanja školovanja.

Više...
 
Međunarodna konferencija o sprječavanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Ispis E-mail
Utorak, 21. listopada 2014.

Nasilje nad zenamaU Hrvatskome saboru 21. listopada 2014. održana je međunarodna konferencija posvećena Konvenciji Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Konferenciju je organizirao Centar za žene žrtve rata - ROSA u suradnji s Odborom za ravnopravnost spolova. Na konferenciji su sudjelovali zastupnici Hrvatskoga sabora, predstavnici nadležnih državnih institucija te predstavnici organizacija koje se bave zaštitom i promicanjem prava žena žrtava nasilja.  Konferencija je organizirana s ciljem poticanja ratifikacije Istanbulske konvencije, prvog međunarodnog pravnog akta koji obuhvaća sve elemente borbe protiv ove vrste nasilja.

Više...
 
Međunarodna znanstvena konferencija o posljedicama ekonomske krize u Europi Ispis E-mail
Subota, 18. listopada 2014.

Novac121088315U organizaciji Jean Monnet Međusveučilišnog Centra izvrsnosti Opatija, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Opatiji je 17. i 18. listopada 2014. održana Međunarodna znanstvena konferencija "Envisioning a new social model for Europe – the economic crisis aftermath (Lessons from Transition)".

Više...
 
Poziv na ratifikaciju Fakultativnog protokola uz Konvenciju o pravima djeteta Ispis E-mail
Petak, 17. listopada 2014.

ratifyOP3Međunarodna koalicija Ratify OP3CRC i Posebna izaslanica Glavnog tajnika UN-a za pitanja nasilja nad djecom Marta Santos Pais uputili su državama Poziv na akciju (Call To Action On OP3), potičući ih da se uvjerljivo založe za dječja prava tako što će ratificirati Fakultativni protokol uz Konvenciju o pravima djeteta o postupku povodom pritužbi prije 25. obljetnice Konvencije o pravima djeteta, koja se obilježava 20. studenoga 2014. godine.

Više...
 
Priopćenje pravobraniteljice: Zaštitimo privatnost i dostojanstvo djece u medijima! Ispis E-mail
Petak, 17. listopada 2014.

dijete nasiljePotaknuta brojnim neprimjerenim medijskim izvještajima o slučajevima seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djece, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić obraća se javnosti priopćenjem te apelira na nakladnike, urednike i novinare da vode računa o zaštiti privatnosti i dostojanstva djece o kojoj se izvještava.

Više...
 
Održana Šesta konferencija socijalnih radnika Ispis E-mail
Petak, 17. listopada 2014.

siromastvoU Zagrebu je od 15. do 17. listopada 2014. održana VI. konferencija socijalnih radnika s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Socijalni rad u vrijeme socijalne i ekonomske krize". Konferencija je posvećena trenutačno najaktualnijoj društvenoj temi u kontekstu profesije socijalnog rada.

Više...
 
Uz Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima Ispis E-mail
Petak, 17. listopada 2014.

antitraffickingDayVladin Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i Hrvatski Crveni križ zajedno su 17. listopada 2014. organizirali Okrugli stol "Novi trendovi na području suzbijanja trgovanja ljudima", čime su obilježili Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima 18. listopada (EU Antitrafficking Day). Na skupu je sudjelovala i pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 193

izvjesce2013


10godina pravobraniteljstva

csi-red

DISKRIMINACIJA

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

cropped-SiteHeader2014

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: