HrvatskiEnglish
azanas

KALENDAR 2017.

kalendar naslovna2017IZLOŽBA

izlozba„POZNAJEM I POŠTUJEM DJEČJA PRAVA“

2.jpg

Djeca kažu

13.jpg

zastitanajboljeg

DISKRIMINACIJA

centar za sigurniji internet logo

csi-red

ratifyOP3

Javni poziv kandidatima za zamjenika/zamjenicu pravobraniteljice za djecu Ispis E-mail
Petak, 28. travnja 2017.

LogoPZD plavi hrvPravobraniteljica za djecu objavila je u Narodnim novinama od 28. travnja 2017. javni poziv za prikupljanje prijava kandidata za imenovanje jednog zamjenika ili zamjenice pravobraniteljice za djecu. Zamjenika/zamjenicu pravobraniteljice za djecu imenuje Hrvatski sabor na prijedlog pravobraniteljice za djecu, na vrijeme od osam godina uz mogućnost ponovnog imenovanja.

Više...
 
Susret s polaznicima ERF-ovog međunarodnog seminara o zlostavljanju djece Ispis E-mail
Srijeda, 26. travnja 2017.

studijskaERF mala

U okviru međunarodnog seminara "Zlostavljanje djece" za studente preddiplomskih i diplomskih studija socijalne pedagogije, socijalnog rada, edukacijske rehabilitacije i pedagogije koji se u organizaciji Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ove godine realizira u Hrvatskoj, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i njezine savjetnice sastale su se 26. travnja 2017. s polaznicima seminara.

Više...
 
Međunarodni skup "Sadašnjost za budućnost odgoja i obrazovanja – mogućnosti i izazovi" Ispis E-mail
Petak, 21. travnja 2017.

TUR Down shutterstock 104583155U Sisku je 20. i 21. travnja održan međunarodni znanstveno-stručni skup "Sadašnjost za budućnost odgoja i obrazovanja – mogućnosti i izazovi” u organizaciji Dječjeg vrtića Sisak Stari i Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Siska.

Više...
 
Predstavljeni "Indikatori dobrobiti djece" Ispis E-mail
Četvrtak, 20. travnja 2017.

UNICEF Indikatori dobrobiti

Slijedom obveza iz Nacionalne strategije za prava djece u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2020. godine, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (MDOMSP), u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, predstavilo je 20. travnja 2017. dokument "Indikatori dobrobiti djece". U stvaranju tog dokumenta sudjelovali su ugledni domaći stručnjaci, uz vodstvo prof. dr. sc. Marine Ajduković i u suradnji s prof. dr. sc. Johnatanom Bradshawom, konzultantom UNICEF-a. U konzultacijama su u procesu izrade dokumenta sudjelovala i djeca te su njihovi prijedlozi i sugestije također uzeti u obzir, što ovome dokumentu daje posebnu vrijednost.

Više...
 
Saborski odbor za obitelj raspravljao o zaštiti djece bez pratnje Ispis E-mail
Četvrtak, 20. travnja 2017.

migrant boy 300x199Odbor Hrvatskoga sabora za obitelj, mlade i sport održao je 20. travnja tematsku raspravu o zaštiti djece stranih državljana bez pratnje roditelja. Kako je riječ o djeci koja putuju sama, potpuno nezaštićena, izložena različitim rizicima za svoj život, ugroženog i narušenog cjelokupnog integriteta, često oduzetog osobnog dostojanstva, prava na djetinjstvo i svih drugih prava koja pripadaju djetinjstvu i djetetu, na tematskoj sjednici raspravljalo se o mogućnostima unapređenja njihove zaštite u Hrvatskoj. Tematska sjednica organizirana je na inicijativu Centra za nestalu i zlostavljanu djecu koji, u suradnji s organizacijom Save the Children, provodi projekt "Djeca izbjeglice i migranti u Hrvatskoj" kako bi usmjerio pozornost na djecu bez pratnje, njihov najbolji interes i probleme s kojima se sustav susreće u ostvarivanju njihova prava na djetinjstvo.

Više...
 
Suradnja s Pravnim fakultetom u Zagrebu Ispis E-mail
Srijeda, 19. travnja 2017.

Aras mala

Nastavljajući praksu suradnje s visokoškolskim institucijama u području prava djeteta, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić primila je u posjet 19. travnja 2017. nastavnicu s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu doc. dr. sc. Slađanu Aras Kramar, koja je nositelj izbornog kolegija na engleskom jeziku Children's Procedural Rights and Civil Justice, te njezine studentice.

Više...
 
Dječji vijećnici Grada Velike Gorice posjetili pravobraniteljicu Ispis E-mail
Ponedjeljak, 10. travnja 2017.

DGV VelGorica 1Tridesetak djece članova Dječjeg gradskog vijeća Velike Gorice došli su u posjet pravobraniteljici za djecu Ivani Milas Klarić 10. travnja 2017., na njezin poziv. Pravobraniteljica se prethodnih godina upoznala s radom malih velikogoričkih vijećnika i doznala da žele naučiti više o dječjim pravima te ih je prošle godine pozvala da dođu u Malu kuću dječjih prava pri njezinom Uredu u Zagrebu.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 289

2017izvjesce

MMS strategija naslovna str

COPE

strategija ve

Strategija Vijeća Europe za prava djeteta

2016. - 2021.

medijska pismenost

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: