HrvatskiEnglish
azanas


kalendar naslovna2017 IZLOŽBA

izlozba„POZNAJEM I POŠTUJEM DJEČJA PRAVA“

15.jpg

Djeca kažu

23.jpg

zastitanajboljeg

DISKRIMINACIJA

centar za sigurniji internet logo

csi-red

ratifyOP3

Okrugli stol o suzbijanju trgovanja ljudima i povećanom riziku za djecu Ispis E-mail
Srijeda, 18. listopada 2017.

dijete trgovanjeU organizaciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske i Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, u Kući Europe, 18. listopada 2017. održan je okrugli stol "Najnoviji trendovi u području suzbijanja trgovanja ljudima – djeca pod povećanim rizikom". Okrugli stol održan je u sklopu obilježavanja Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima koji je Europska komisija proglasila 18. listopada 2007. godine.

Više...
 
O sigurnosti djece na internetu podučiti i roditelje i učitelje Ispis E-mail
Utorak, 17. listopada 2017.

Wiener 2U Zagrebu je 17. listopada 2017. održan okrugli stol o sigurnosti djece na internetu "(O)siguran online", na kojem su sudjelovali stručnjaci koji se bave zaštitom ili osnaživanjem djece za snalaženje u korištenju suvremenih medija. Kako pomoći boljem uključivanju odraslih, ponajprije roditelja i nastavnika, u ove procese bila je središnja tema rasprave. Na skupu je sudjelovala i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić koja je istaknula važnost sustavnoga educiranja učenika i nastavnika kroz programe medijske pismenosti te podrške roditeljima.

Više...
 
Istraživanje o dječjoj participaciji: Fokus grupe u Splitu Ispis E-mail
Petak, 13. listopada 2017.

Djeca u skoli curePravobraniteljica za djecu tijekom 2017. i 2018. godine provodi istraživanje "Participacija djece u sustavu odgoja i obrazovanja" da bi stekla uvid u ostvarivanje prava sudjelovanja učenika u školama (osnovnim i srednjim), kako iz perspektive učenika, tako i nastavnika i stručnih suradnika. Istraživanje vodi doc. dr. sc. Ivane Jeđud Borić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, uz sudjelovanje uglednih stručnjakinja u području participacije djece. U tijeku je prvi, kvalitativni dio istraživanja, koji se provodi kroz fokus grupe s djecom i odraslima u školama diljem Hrvatske. Prve fokus grupe održane su 13. listopada 2017. u splitskom uredu pravobraniteljice za djecu.

Više...
 
Konferencija "Psihologija i pravo u zaštiti najboljih interesa djeteta" Ispis E-mail
Petak, 13. listopada 2017.

Banjaluka

Društvo psihologa Republike Srpske, u suradnji s Društvom psihologa Federacije Bosne i Hercegovine i Brčko Distrikta, organiziralo je 12. i 13. listopada 2017. u Banjaluci stručnu konferenciju pod nazivom "Psihologija i pravo u zaštiti najboljih interesa djeteta". Među stručnjacima i predstavnicima institucija iz Bosne i Hercegovine, na skupu su sudjelovale i gošće iz Republike Hrvatske pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba Gordana Buljan Flander.

Više...
 
Objavljen natječaj za "Nagradu za promicanje prava djeteta" Ispis E-mail
Ponedjeljak, 09. listopada 2017.

Djeca.skola

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je natječaj za dodjelu "Nagrade za promicanje prava djeteta" u 2017. godini za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece. Natječaj je objavljen u "Narodnim novinama" 29. rujna 2017., a otvoren je do 14 listopada.

Više...
 
Učenici OŠ Strožanac posjetili splitski ured pravobraniteljice Ispis E-mail
Četvrtak, 05. listopada 2017.

Strozanac malaOsamnaest učenika od 5. do 8. razreda, koji su članovi Vijeća učenika Osnovne škole Strožanac, u pratnji svojih nastavnica Josipe Tandare i Drage Jurišić posjetili su 5. listopada 2017. ured pravobraniteljice za djecu u Splitu. Tamo ih je dočekala i s njima razgovarala savjetnica pravobraniteljice za djecu Branka Reić Kukoč, koja im je predstavila rad ureda pravobraniteljice, prava zajamčena Konvencijom o pravima djeteta, kao i ulogu i djelovanje Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu ili MMS-a.

Više...
 
Počeo 9. Festival prava djece Ispis E-mail
Četvrtak, 05. listopada 2017.

Kana Festival

U zagrebačkom Kinu Tuškanac započeo je 9. Festival prava djece konferencijom za novinare, održanom 5. listopada 2017., na kojoj je nastupila i članica Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu, učenica Kana Halić Kordić. Festival, koji će se, sve do 25. listopada, održavati u 18 hrvatskih gradova, ove je godine posebno usmjeren na pravo djece i mladih na izražavanje mišljenja, stoga su djeca dobila važnu ulogu u mnogim njegovim dijelovima od početka do kraja. Tako je i konferenciju za novinare vodila učenica 2. Zagrebačke gimnazije Alma Džafić, debatna reprezentativka Hrvatske.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 304

2017izvjesce

MMS strategija naslovna str

COPE

Not my Crime2017

strategija ve

Strategija Vijeća Europe za prava djeteta

2016. - 2021.

medijska pismenost

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: