HrvatskiEnglish
azanas

mms bener 200x300IZLOŽBA

izlozba„POZNAJEM I POŠTUJEM DJEČJA PRAVA“

2.jpg

Djeca kažu

22.jpg

zastitanajboljeg

DISKRIMINACIJA

centar za sigurniji internet logo

csi-red

ratifyOP3

U Hrvatskome saboru održan skup o podršci djeci čiji su roditelji u zatvoru Ispis E-mail
Srijeda, 14. lipnja 2017.

Zatvori podrska skup14.6.2017 MGSU organizaciji Ministarstva pravosuđa – Uprave za zatvorski sustav, Pravobraniteljice za djecu i udruge Roditelji u akciji – Roda, a uz podršku Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora, u Maloj vijećnici Hrvatskog sabora 14. lipnja 2017. održan je Okrugli stol "Razvoj mreže podrške djeci čiji su roditelji u zatvoru". Skup je organiziran u sklopu kampanje "Zločin nije moj, ali kazna ipak jest!" (Not My Crime, Still My Sentence).

Više...
 
Ured za obitelj Riječke nadbiskupije obilježio 15 godina rada Ispis E-mail
Ponedjeljak, 12. lipnja 2017.

RI nadbiskupija

U ponedjeljak, 12. lipnja 2017., u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci svečano je proslavljena 15. obljetnica rada Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije. Pozdravnu riječ uputio je generalni vikar Riječke nadbiskupije mons. Emil Svažić, koji je istaknuo kako je proslava prigoda za posvješćivanje važnosti obitelji u Crkvi i društvu. Voditelj Ureda za obitelj mons. Ivan Nikolić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radom Ureda, kao i odazivom obitelji na programe koje organizira Ured za obitelj.

Više...
 
Najava Okruglog stola: "Razvoj mreže podrške djeci čiji su roditelji u zatvoru" Ispis E-mail
Ponedjeljak, 12. lipnja 2017.

mreza podrske djeci zatvorenika

U Maloj vijećnici Hrvatskoga sabora u srijedu, 14. lipnja 2017., održat će se Okrugli stol "Razvoj mreže podrške djeci čiji su roditelji u zatvoru" koji, kao dio kampanje "Zločin nije moj, ali kazna ipak jest!" (Not my crime, still my sentence), zajedno organiziraju Ministarstvo pravosuđa - Uprava za zatvorski sustav, Pravobraniteljica za djecu i udruga Roditelji u akciji - Roda, uz podršku Odbora za pravosuđe Hrvatskoga sabora. Skup počinje u 11 sati.

Više...
 
Radionica za novinare o kvalitetnim medijskim sadržajima za djecu Ispis E-mail
Petak, 09. lipnja 2017.

Djeca i TV PCU Zagrebu je 9. i 10. lipnja 2017. održana radionica za novinare i urednike elektroničkih medija pod naslovom "Poticanje kvalitetnih programa za djecu i mlade", koju su zajedno organizirali Agencija za elektroničke medije, Panda komunikacije i Mreža mladih Hrvatske. Cilj radionice je podići kompetencije medijskih djelatnika za stvaranje medijskih sadržaja za djecu i mlade i o djeci i mladima. Radionica se dijelom bavila i dječjim pravima te su u njoj sudjelovale pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i njezina savjetnica Maja Flego.

Više...
 
Konferencija u Litvi o ostvarivanju prava djece u alternativnoj skrbi Ispis E-mail
Četvrtak, 08. lipnja 2017.

lidijaU Vilniusu, u Litvi, od 7. do 8. lipnja 2017. održana je završna međunarodna konferencija dvogodišnjeg projekta AudTrain II pod nazivom „Osiguravanje prava djece u alternativnoj skrbi“ (Ensuring the rights of children in alternative care). Na konferenciji su se okupili dužnosnici i stručnjaci iz regije Baltika educirani za provedbu revizije primjene dječjih prava u alternativnoj skrbi, te drugi stručnjaci među kojima su bili i predstavnici iz Hrvatske.

Više...
 
Tribina o programskim obvezama Hrvatske radiotelevizije Ispis E-mail
Četvrtak, 08. lipnja 2017.

Dijete i tvNa Hrvatskoj radioteleviziji 8. lipnja 2017. održana je javna tribina o programskim obavezama javnoga medijskog servisa koje će biti sadržane u novome ugovoru između Hrvatske radiotelevizije i Vlade Republike Hrvatske za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2022. godine. Na raspravu su pozvani predstavnici raznih segmenata javnosti, strukovnih udruga, udruga civilnog društva, nacionalnih institucija i tijela, među kojima i predstavnici pravobraniteljskih institucija.

Više...
 
Skup "Unapređenje alternativne skrbi za djecu bez pratnje u Hrvatskoj" Ispis E-mail
Srijeda, 07. lipnja 2017.

izbjeglice djecakU organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i Save the Children u Zagrebu je 7. lipnja 2017. održana Nacionalna konferencija s međunarodnim sudjelovanje pod nazivom "Unapređenje alternativne skrbi za djecu bez pratnje u Republici Hrvatskoj". Konferencija je održana u okviru projekta "Djeca izbjeglice i migranti u Hrvatskoj", koji organizatori konferencije provode u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na Konferenciji su sudjelovali predstavnici državnih tijela nadležnih za skrb o djeci migrantima koji su zatečeni u Hrvatskoj bez pratnje roditelja ili osoba koje o njima skrbe, stručnjaci iz sustava socijalne skrbi, policije, zdravstva te predstavnici civilnoga društva.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 296

2017izvjesce

MMS strategija naslovna str

COPE

Not my Crime2017

strategija ve

Strategija Vijeća Europe za prava djeteta

2016. - 2021.

medijska pismenost

zbornik-radova-djeca-u-pokretu

Anketa

Sudjelovanje djece u reklamama trebalo bi: