Izbornik

Pravobraniteljica na sastanku programskog odbora konferencije Eurochilda

U prostorijama Društva Naša djeca Opatija u Opatiji je 24. siječnja 2018. održan sastanak Programskog odbora Eurchild konferencije. Zajedno s predstavnicama iz Društva naša djeca Opatija, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, Pravnog fakulteta u Zagrebu, Učiteljskog fakulteta u Rijeci i UNICEF-a, u radu ovog odbora sudjeluju pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i njezina savjetnica Danijela Žagar.

Radi konzultacija oko pripreme konferencije, na sastanak u Opatiju došle su i glavna tajnica Eurochilda Jana Hainsworth i voditeljica aktivnosti Eurochilda Andrea Witt, koje su tom prilikom predstavile aktivnosti Eurochilda te zajedno s članicama Programskog odbora Eurchild konferencije razmotrile brojna pitanja u vezi s organizacijom i održavanjem konferencije.

Istoga dana održana je i konferencija za novinare na kojoj je najavljeno da će se u Opatiji od 29. do 31. listopada 2018. održati Eurochildova konferencija “Building a better Europe with children: All Aboard!“, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Na konferenciji će se predstaviti pozitivni primjeri o tome kako ključni akteri i donositelji odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini poštuju pravo djece na sudjelovanje u odlukama koje ih se tiču. Konferencija će ugostiti oko 300 sudionika, uključujući predstavnike javnog sektora, političare, stručnjake za prava djece, kao i samu djecu. Uključivanjem mlađih od 18 godina u planiranje, pripremu i održavanje konferencije, sama konferencija bit će primjer participacije djece.

Više informacija o predstojećoj konferenciji pročitajte ovdje.