Izbornik

Predavanja, radionice i kviz za djecu uz Dan sigurnijeg interneta

Predavanja, radionice i kviz za djecu uz Dan sigurnijeg interneta

Kao i proteklih godina Centar za sigurniji internet obilježit će Dan sigurnijeg interneta 6. veljače nizom aktivnosti u suradnji s brojnim partnerima, a s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među djecom, mladima i roditeljima.

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske komisije organizira Dan sigurnijeg interneta želeći podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu, a toj se akciji pridružuju tisuće ljudi iz oko 130 država svijeta. Tema ovogodišnjeg obilježavanja je „Stvaraj poštuj i poveži se! Bolji Internet počinje s tobom!“. U sklopu toga Centar za sigurniji internet sa sjedištem u Osijeku i Zagrebu i ove će godine organizirati brojna raznovrsna događanja, koja uključuju online predavanja za učitelje i djecu, ponudu edukacijskoga paketa za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta, kao i letaka, plakata, edukativnih brošura i drugih materijala. Sve o ovim aktivnostima možete doznati na stranici Centra za sigurniji internet.

Jedna od aktivnosti koja je proteklih godina privukla golemi broj djece je online kviz za djecu i mlade o sigurnosti na internetu koji će se organizirati i ove godine. Sve o kvizu djeca mogu saznati na stranici http://www.dansigurnijeginterneta.org/.