Izbornik

Druga hrvatska konferencija o superviziji

U Opatiji je od 23. do 25. listopada 2008. održana Druga hrvatska konferencija o superviziji s temom “Kvaliteta supervizije i supervizija za kvalitetu psihosocijalnog rada i obrazovanja”. Rad konferencije pratile su savjetnice pravobraniteljice za djecu Davorka Osmak Franjić i Lidija Petrović.

 

Sudionici konferencije upoznati su s najnovijim spoznajama o superviziji, razmijenjena su iskustva o superviziji između stručnjaka u socijalnoj skrbi, obrazovanju, ustanovama i udrugama civilnog društva koji rade s djecom, mladima i obiteljima te je u više navrata istaknuta uloga supervizije u cjeloživotnom učenju i profesionalnom razvoju.

Tijekom konferencije je kroz sva izlaganja upozoravano na nužnost uvođenja supervizije u sustav socijalne skrbi, u sustav odgoja i obrazovanja kao i u organizacije civilnog društva. Istaknuto je kako bi ona trebala biti pravo i mogućnost svakog stručnjaka. Ukazano je na spremnost supervizora da propituju načine osiguravanja kvalitete svog rada, uz širenje konteksta supervizije i izvan psihosocijalnog područja.

U radu konferencije sudjelovali su, uz domaće, i stručnjaci iz područja jugoistočne Europe i Europske unije.