Izbornik

Konferencija “Mladi: rodna perspektiva”

Konferencija “Mladi: rodna perspektiva”

Djevojka shutterU organizaciji Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje – CESI, u Zagrebu je 11. travnja 2013. održana konferencija “Mladi: rodna perspektiva”. Konferencija je dio projekta “Mlade žene mijenjaju svijet!”, a njen je cilj bio razmotriti društveni položaj mladih, posebice mladih žena, iz perspektive različitih institucija, ustanova i organizacija civilnog društva koje se bave ravnopravnošću spolova i/ili mladima te utvrditi mogućnosti za poboljšanje položaja mladih žena u društvu.

 

Konferenciju je moderirala saborska zastupnica Marija Lugarić, a izlaganja su održali Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, voditelj službe za suradnju s mladima u Ministarstvu socijalne politike i mladih Ante Martić, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH mr. sc. Helena Štimac Radin, glavna tajnica Mreže mladih Hrvatske Mirela Travar, Tajana Broz iz CESI-a te predsjednica Savjeta mladih Grada Zagreba Olga Plazibat.

Rasprava je ukazala na postojanje različitih oblika diskriminacije mladih žena u Hrvatskoj te na nužnost poticanja aktivnog uključivanja žena na tržište rada, kao i u procese odlučivanja. Raspravu je pratila savjetnica pravobraniteljice za djecu Ivona Salaj.