Izbornik

Posjet Gimnaziji Antuna Vrančića u Šibeniku

Posjet Gimnaziji Antuna Vrančića u Šibeniku

Pegla.SibenikGimnaziju Antuna Vrančića Šibenik pohađaju dvije članice Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu, učenice Josipa Vrankulj i Mirta Đuzel. Njih i njihove školske kolege posjetila je 3. svibnja 2013. pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić sa savjetnicom Brankom Reić Kukoč, kako bi u školi promovirale prava zajamčena Konvencijom o pravima djeteta te predstavile Ured pravobraniteljice za djecu i aktivnosti Mreže mladih savjetnika. Tom prilikom pravobraniteljica je razgovarala s predstavnicima Vijeća učenika koji su je informirali o svojim školskim aktivnostima, ali i o tome kako vide život mladih u Šibeniku.

 

Ukazali su pritom i na određene probleme s kojima se susreću, a naročito nedostatne ili nedostupne sadržaje za mlade. Učenici su pokazali da su posebno ponosni na školske projekte: glazbeno natjecanje gimnazijalaca “Vrana”, dodjelu školskih nagrada za postignuća “Antun”, koje za njih predstavljaju svojevrsni “gimnazijski Oskar”, te svoj školski list “Pegla”.

Pravobraniteljica i njezina savjetnica također su razgovarale s ravnateljicom škole Ivanicom Belamarić o uvjetima i odvijanju odgojno-obrazovnog rada te ostalim sadržajima vezanim za rad škole. Gimnaziju Antuna Vrančića pohađa 666 djece, u 24 razredna odjela. U školi je zaposleno 64 djelatnika, od čega je 48 nastavničkog osoblja, a od stručnih suradnika zaposleni su pedagog i knjižničar te psiholog na pola radnog vremena. (Foto: naslovnica školskog časopisa “Pegla”)