Izbornik

Dogovor o provedbi projekta EU o dječjem sudjelovanju

Dogovor o provedbi projekta EU o dječjem sudjelovanju

Sastanak u ZgbU Uredu pravobraniteljice za djecu u Zagrebu 7. lipnja 2013. održan je sastanak s gostom iz Velike Britanije Sandyijem Ruxtonom, predstavnikom-voditeljem dijela projekta EU study on child participation 2012 – 2013, koji provodi organizacija Child-to-Child Trust. Nakon što se gost nakratko susreo s pravobraniteljicom Milom Jelavić, na sastanku sa savjetnicama Davorkom Osmak-Franjić, Ivonom Salaj, Lidijom Petrović i Danijelom Žagar uslijedio je razgovor o provedbi projekta u kojem sudjeluje i Ured pravobraniteljice za djecu s Mrežom mladih savjetnika pravobraniteljice, MMS-om.

 

S. Ruxton izvijestio je o radu organizacije Child-to-Child Trust, o provedbi projekta te aktivnostima koje se u sklopu projekta provode u drugim državama s ostalim partnerima. Vršnjačko istraživanje o dječjem sudjelovanju (participaciji) dio je spomenutoga projekta koji provodi ECORYS u partnerstvu s organizacijom Child-to-Child Trust i University of the West of England, uz financijsku podršku Europske komisije (DG Justice). Ured pravobraniteljice za djecu, jedan je ukupno 11 partnera koji zajedno s organizacijom Child-to-Child Trust provodi dio projekta usmjeren na prikupljanje informacija o dječjem sudjelovanju. Vršnjačko istraživanje o dječjem sudjelovanju će se, osim u Hrvatskoj, provesti i u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Poljskoj i Grčkoj.

Ured pravobraniteljice za djecu u Hrvatskoj zajedno s MMS-om provodi vršnjačko istraživanje o dječjem sudjelovanju u školskom okruženju. U Hrvatskoj, osim Ureda pravobraniteljice za djecu, u projektu sudjeluju i SOS-Dječje selo Hrvatska te Društvo naša djeca Opatija.