Izbornik

Pravobraniteljica pozdravila sudionike “Malog Splita”

Pravobraniteljica pozdravila sudionike “Malog Splita”

Mila jelavic Mali SplitPravobraniteljica za djecu Mila Jelavić sudjelovala je 8. srpnja 2013. u ceremoniji otvaranja dječjeg festivala “Mali Split” te je tom prilikom pozdravila sve njegove male i velike sudionike, poželjevši im uspjeh. Istaknula je kako ova manifestacija promiče prava djece, potiče dječje kreativno izražavanje i pomaže da poruke djece dopru do odraslih.

Ove godine festival “Mali Split”  održava se 23. put i jednako toliko godina pridonosi afirmaciji dječjeg stvaralaštva, dječje pjesme i plesa te tako, na osobito lijep i vedar način, promiče dječja prava. Tim putem djeca ostvaruju i svoje pravo na sudjelovanje u kulturnom životu i umjetnostima, što je jedna od odredbi Konvencije o pravima djeteta na čije se ostvarivanje obvezala i naša država.

Dječji festival “Mali Split” ima međunarodni karakter jer su, uz djecu Splita, njegovi sudionici i predstavnici iz drugih gradova i država. Ove godine nastupali su pjevači iz Makedonije i Vojvodine, što su djeca posebno pozdravila. Osim zajedničkih nastupa i zabave bila je to prilika za upoznavanje djece iz drugih država, nastanak novih prijateljstava i uspostavljanje suradnje za budućnost.

Na festivalu su nastupila 24 pjevača ili skupine. U prvom dijelu festivala nastupila su djeca u dobi do 12 godina, a u drugom starija djeca. Uz pjevače-natjecatelje nastupila su i brojna djeca iz splitskih vrtića, što je stvaralo poseban dojam razigranosti i veselja.