Izbornik

Predstavljen projekt “Moj glas protiv nasilja”

Predstavljen projekt “Moj glas protiv nasilja”

Nasilje nad zenamaUred za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske predstavio je 10. travnja 2014., u Kući Europe, projekt “Moj glas protiv nasilja” koji je sufinanciran od Programa Europske unije za zapošljavanje i socijalnu solidarnost “Progress”.

 

Riječ je o dvogodišnjem projektu koji Ured za ravnopravnost spolova provodi u suradnji s partnerskim organizacijama Ženska soba – Centar za seksualna prava i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje iz Zagreba. Glavni cilj projekta je podizanje svijesti javnosti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama i djevojkama/djevojčicama, uključujući obiteljsko nasilje, a cilj je usto i odašiljanje poruke o nužnosti nulte tolerancije na sve oblike rodno uvjetovanog nasilja.

Specifični ciljevi projekta su: osvještavanje javnosti o neprihvatljivosti nasilja i podizanje razine znanja i svijesti o svim oblicima nasilja nad ženama i djevojkama/djevojčicama s posebnim naglaskom na seksualno nasilje i primjenu Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasilja.

Uz predstavljanje projekta predstavljeni su televizijski i radijski spot “Prašina”.

Predstavljanju je nazočila zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika.