Izbornik

Sastanak pravobraniteljica u Maloj kući dječjih prava

Sastanak pravobraniteljica u Maloj kući dječjih prava

pravobraniteljice MALA 12.10.2015 1.malaU Uredu pravobraniteljice za djecu 12. listopada 2015. održan je sastanak pravobraniteljice za djecu Ivane Milas Klarić, pučke pravobraniteljice Lore Vidović, pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić i pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak, a sastanku su nazočili i njihove suradnice i suradnici.

Bio je to jedan od redovitih sastanaka pravobraniteljskih institucija u okviru njihova Sporazuma o međuinstitucionalnoj suradnji. Tom prilikom raspravljalo se, među ostalim, o iskustvima ostvarivanja suradnje s Pravnom klinikom Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, zatim o angažiranju volontera te o zapošljavanju mladih stručnjaka unutar modela stručnog usavršavanja bez zasnivanja radnog odnosa u obavljanju poslova u pravobraniteljskim uredima.

pravobranitelji VELIKA 12.10
Druga tema odnosila se na aktivnosti kojima će pravobraniteljice zajednički obilježiti Dan ljudskih prava 10. prosinca. Također, na sastanku su se razmijenila i saznanja vezana uz izbjegličku krizu i uvjete u prihvatnom centru za izbjeglice kod Opatovca. Među ostalim temama bilo je riječi i o ostvarivanju međusobne suradnje pravobraniteljica u okviru Nacionalnog preventivnog mehanizma.