Izbornik

Sastanak u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova

Sastanak u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić sastala se 9. siječnja 2017. s pomoćnikom ministra vanjskih i europskih poslova Amirom Muharemijem u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Razgovarali su o međunarodnim dokumentima o pravima djece, prijevodima tih dokumenata i njihovoj diseminaciji do svih onih, prvenstveno u državnim i drugim tijelima te ustanovama, koji se u svojem radu na različite načine bave djecom i dječjim pravima.

Tema je bila i članstvo Pravobranitelja za djecu u različitim europskim mrežama, sudjelovanja na međunarodnim konferencijama, često uz pozvana izlaganja pravobraniteljice o različitim modelima zaštite djece u Hrvatskoj. Bilo je riječi i o ulozi institucije pravobranitelja kao izvora informacija prilikom različitih evaluacija stanja prava djece u Hrvatskoj.

Posebno važna tema bila je međusobna suradnja usmjerena na djecu i njihove interese kroz članstvo Republike Hrvatske u Vijeću za ljudska prava i kroz buduće Predsjedanje Vijećem Europe, što se vremenski poklapa s 15. godišnjicom postojanja Pravobranitelja za djecu u Hrvatskoj.

Na sastanku su sudjelovale i Romana Kuzmanić Olujić i Lada Ćurković iz Službe za ljudska prava i regionalne međunarodne organizacije i inicijative u Ministarstvu te zamjenice pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika i Ester Radmilo.