Izbornik

Održana tribina “Sigurnost djece u prometu”

postujte n ase znakove2017HNK

Ministarstvo unutarnjih poslova je, u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu i partnerima, 7. rujna 2017. organiziralo tribinu “Sigurnost djece u prometu”. Javna tribina održana je u povodu početka školske godine u foajeu kazališta, a na njoj su sudjelovali stručnjaci različitih profila, među kojima i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić.

Tom su prilikom o problemu i važnosti zaštite djece prometu, uz pravobraniteljicu, govorili znanstvenici i stručnjaci koji se bave sigurnošću u cestovnome prometu, zatim policijski službenici za prevenciju, kao i predstavnici nadležnih tijela i organizacija koje se bave sigurnošću u prometu. 
Pravobraniteljica I. Milas Klarić istaknula je potrebu usklađivanja i koordinacije aktivnosti različitih resora koji se brinu o zaštiti djece, a također je izvijestila o pritužbama roditelja koji se obraćaju njezinom Uredu tražeći da posreduje ili na drugi način pomogne u osiguravanju bolje zaštite djece u prometu u pojedinim lokalnim sredinama, osobito u blizini škola i dječjih vrtića.