Konferencija socijalnih radnika: Socijalni rad u svijetu promjena

8.konf.Soc.radnikaU Šibeniku je, od 18. do 20. listopada 2017., održana VIII. Konferencija socijalnih radnika pod nazivom “Socijalni rad u svijetu promjena”, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Šibensko-kninske županije, Grada Zagreba i Grada Šibenika.

Ovogodišnja je konferencija socijalnih radnika okupila socijalne radnike i brojne druge stručnjake bliske profesiji socijalnog rada koji su zajednički promišljali kako se svijet u kojem živimo i djelujemo mijenja, ali i kako se mijenja i sama profesija.

Na konferenciji je sudjelovala i savjetnica pravobraniteljice za djecu Lidija Petrović, s izlaganjem pod nazivom “Što je sustav mogao ili trebao učiniti drugačije kako bi se prevenirale situacije prekida udomiteljske skrbi za pojedino dijete? – iz perspektive udomitelja”. Predstavljeni podaci rezultat su istraživanja Ureda pravobraniteljice za djecu o kretanju broja djece i mladih koji se nalaze na smještaju, organiziranom stanovanju i boravku u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i centrima za pružanje usluga u zajednici, u periodu od 2010. do 2016. godine.

"Zašto djeca ne bi imala GLAS da nešto kažu? Da, i djeca bi trebala govoriti našoj vlasti"
Robert, 13 g.
"Svako dijete ima pravo na svoje ime. A odrasli nekad zovu djecu sa <<EJ TI!>>"
M., 11 g.
"Da sam ja predsjednik svijeta, uništila bih sve šibe i kajševe kojima se tuku djeca."
Anita, 7 g.
"Vi kada dođete doma s posla: isključite mobitele i igrajte se s nama."
Josip, 11 g.
"Odrasli trebaju biti smireniji i manje živčani..."
Marta, 11 g.
"Želim da se zabrani proizvodnja svih vrsta bomba, jer će djeca ostati bez noga."
Stjepan, 8 g.
"Željela bi da nam odrasli naprave dječje igralište u našem selu."
Antonia, 10 g.
"Imam pravo igrati se!"
Ilzana, 7 g.